İnternette pamuk pazarı kuruldu

Güncelleme Tarihi:

İnternette pamuk pazarı kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Çalık Yatırım Bankası ve Koç.Net ortaklığı ile kurulan Agromarket, pamukçuları internette buluşturacak. www.kotonline.com adresinde pamuk alıcı ve satıcısını biraraya getirecek olan ortaklığın hedefi, ilk etapta 2 milyon 395 bin tonluk pamuk üretiminin 150 bin tonunun alım satımının bu adresten yapılması. Koç.Net Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Kotonline'ın Türkiye'nin internetteki ilk pazar yeri olduğunu söylerken, şirketlerarası elektronik ticaret (B2B) alanında yeni ortaklıklar hedeflediklerini de açıkladı.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Türkiye'nin kendi bölgesinin pamuk merkezi olmasını hedeflediklerini ve Kotonline'nın bu doğrultuda çok önemli adımlardan biri olduğunu söyledi.

Koç.Net Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Kotonline'ın, yeni ekonominin sadece tüketimle yönelik olmadığını göstermesi açısından iyi bir örnek olduğuna da dikkat çekti. Kotonline'ın dünyanın her yerindeki alıcılara ulaşma imkanı vereceğini vugrulayan Koç, herhangi bir katma değer yaratmadan zincirde yer alan aracıların da devreden çıkacağını kaydetti. Kotonline Genel Müdürü Sabahnur Erdemli ise, bu projenin ‘‘pamuk borsasına alternatif’’ olmadığını vurgularken, tam tersine borsalarla işbirliği içinde olacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!