İngiltere’den rekor turist bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’den rekor turist bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2023 07:00

Türk seyahat acenteleri Londra Turizm Fuarı’na çıkarma yaptı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Bu yıl 3.7 milyon İngiliz turist bekliyoruz, rekor kıracağız” dedi.

Haberin Devamı

Londra Turizm Fuarı, Avrupa’nın en önemli turizm fuarlarından biri. Her yıl binlerce firma tanıtım ve pazarlama faaliyetleri için bu etkinliği tercih ediyor. Türkiye’den birçok seyahat acentesi da bu yıl Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin çatısı altında fuardaki yerini aldı.

TÜRSAB’ın standına ilgi yoğundu. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Hürriyet’e yaptığı açıklamada özellikle İngiliz turistlerin sayısını artırmak için çalıştıklarını belirtti ve şunları söyledi: “İngilizler tatil ve seyahate önem verir. Yılda birkaç kez seyahat ederler. Elimizdeki verilere göre İngiltere’de 2022’de 71 milyon yurtdışı seyahat yapıldı. 58 milyar sterlin harcaması yapılmış. Biz bu harcamanın en az yüzde 20’sine talibiz. Türkiye İngilizlerin en çok tercih ettiği ülkeler arasında 8. sırada. Antalya ve Muğla en çok tercih ettikleri yerler. Geçen yıl 3.3 milyon İngiliz turist ağırladık. Bu, rekor bir seviyeydi. Bunu artıracağız, bu yıl sonunda İngiltere’den 3.7 milyon turisti ağırlamak şimdiki hedefimiz. Bu konuda hedeflerimizi geliştirerek aşamalar halinde ilerlemeyi planlıyoruz. Tanıtım, pazarlama, altyapı ve diğer bütün imkânları kullanarak bu hedeflerimize ulaşmak için gayret edeceğiz.” Gelecek yıllarda çok daha iyi sezonlar beklediklerini belirten Bağlıkaya, Cumhuriyet’in 100. yıldönümünü de rekorla bitireceklerini, bundan sonra da rekorlar ekleyerek yollarına devam edeceklerini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!