İngiltere’den ilaç yatırımı gelebilir

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’den ilaç yatırımı gelebilir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 00:00

İngiltere ile Türkiye arasında bilimsel ve teknolojik alanda işbirliği için ilk adımları atan Bakan Ergün, “Bu adımlarla İngiltere’den özellikle ilaç ve enerji sektöründe bazı yeni yatırımlar gelebilir” dedi.

Haberin Devamı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İngiltere İş, Yenilik ve Yetenekler Bakanı Vince Cable ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye ile İngiltere arasında bilimsel ve teknolojik alanda hangi işbirliklerinin yapılabileceği konusunun ele alındığını belirten Ergün, bunları netleştirmeye yönelik bazı çalışmalar yapıldığını bildirdi. Bunlar arasında enerji alanında, ilaç sektörü ve üniversiteler arası işbirliğinde yapılacak olan çalışmalar olduğunu ifade eden Ergün, üniversitelerin hangi alanda odaklanmaları gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Ergün, görüşmede ayrıca girişimcilik ve yenilikçilik konusunda yapılacak çalışmaların da masaya yatırıldığını bildirdi.

Ergün şunları söyledi: “Türkiye ile İngiltere arasında bir bilgi paylaşımı anlaşması var fakat bir bilimsel ve teknolojik işbirliği anlaşması yok. Onun altyapısını oluşturmak üzere karar aldık. Biz başka ülkelerle yaptığımız bazı anlaşma örneklerini kendileriyle paylaşacağız ve bu paylaşım neticesinde de Türkiye ile İngiltere arasında bilimsel ve teknolojik alandaki işbirliğini daha da güçlendiren adımlar atmış olacağız. Ve eminim, bu adımlarla birlikte İngiltere’den Türkiye’ye, ülkemizdeki teşvik sistemiyle de paralel olarak bazı yeni yatırımların da, özellikle ilaç ve enerji sektöründe bazı yeni yatırımların da gelme imkânı olacaktır.”

Haberin Devamı

IMO binasına ‘Piri Reis’

BAKAN Nihat Ergün, Londra’daki temasları kapsamında, Piri Reis haritasının 500. yılı dolayısıyla, IMO ‘Uluslararası Denizcilik Örgütü) binasının girişine asılan ve Kütahyalı çini sanatçısı Fahri Çetinkaya’nın eseri olan Piri Reis’in haritasının çini panosu için düzenlenen törene katıldı. Törende Türkiye, Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne Piri Reis’in haritasının çini panosunu hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!