İngiliz turistlerin sayısı artacak

Güncelleme Tarihi:

İngiliz turistlerin sayısı artacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2008 11:05

İngiltere'de yapılan bir araştırma, tatil için Türkiye'yi tercih eden İngiliz turistlerin sayısında gelecek yıl artış olacağını gösterdi.

Haberin Devamı

İngiltere Dışişleri Bakanlığının, İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği ile birlikte yaptığı araştırmaya göre, İngiliz turistler gelecek yıl, para birimi olarak avronun kullanıldığı AB ülkelerini daha az ziyaret edecek, tatil için daha çok Türkiye, Mısır ve Meksika'yı tercih edecek.

İngiltere'deki 2018 kişinin görüşlerinin dikkate alınmasıyla yapılan araştırma, erken rezervasyonların, 2009 yılında, bu üç ülkeyle birlikte İsrail, Dubai, Dominik Cumhuriyeti, St Lucia, Küba, Aruba, Galapagos Adaları, İzlanda, Polonya, Hırvatistan ve Avustralya'da turizm sektörünün canlanacağına işaret etiğini gösteriyor.

Balayı için, İngiltere'ye oranla daha ucuz olduğunu düşünerek Sri Lanka, ABD ve Kenya'yı tercih eden İngilizlerin sayısında da artış olduğu, Kosta Rika, Cook Adaları, Bali ve Kenya'nın da balayı için gözde ülkeler arasında yer aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Barack Obama'nın başkan seçilmesinin ardından ABD'ye gitmek isteyecek İngilizlerin sayısında da yüzde 13'lük bir artış olduğuna dikkati çeken araştırma, kampçı sayısında da artış beklediğine işaret ediyor.
 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!