IMF: Türkiye sözünü tuttu, yoldan sapmadı

Güncelleme Tarihi:

IMF: Türkiye sözünü tuttu, yoldan sapmadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Avrupa bölümünden sorumlu İcra Direktörü Willy Kiekens, Türkiye'nin, şu ana kadar, yakın izleme anlaşmasını sapmadan uyguladığını söyledi. Türkiye'nin IMF ile imzaladığı Yakın İzleme Anlaşması görüşmelerinde de bulunacak olan Willy Kiekens, Anadolu Ajansı muhabirine verdiği demeçte, Türkiye'nin, IMF ile 18 aylık bir dönem için imzaladığı anlaşmanın, IMF uzmanlarınca üçer aylık dönemler halinde izlenerek kamuoyuna açıklanacağını hatırlatarak, Türkiye'nin anlaşmada taahhüt ettiği programı aynen uyguladığını ifade etti. Yakın İzleme Anlaşmasının, Türkiye'nin kredibilitesi açısından çok önemli olduğunu, bu nedenle, enflasyonu düşürmeyi amaçlayan bu anlaşmanın, büyük sapmalar göstermeden programa sadık bir şekilde uygulanmasının önemli olduğunu vurgulayan Kiekens, Türk Hükümeti'nin, bu konudaki kararlılığını gösterdiğini kaydetti.

KREDİ KURULUŞLARI

Yakın İzleme Anlaşmasının, uluslararası ekonomik çevrelerde olumlu yankı yaptığını belirten Willy Kiekens, vergi reformunun çıkarıldığını, özelleştirmenin devam ettiğini belirterek, ‘‘Yakın İzleme Anlaşması çerçevesinde kredi derecelendirme (rating) kuruluşlarının Türkiye'ye daha olumlu bakacaklarına inanıyorum’’ diye konuştu.

Türkiye'nin istikrarlı bir büyüme içinde olduğu belirten Kiekens, Türkiye'nin uyguladığı politika sonucu Asya krizinden fazla etkilenmediğini, Rusya'nın ve Uzakdoğu ülkelerinin, IMF'den mali yardımda bulunmak zorunda kaldıklarını belirterek, ‘‘Türkiye, gelişmekte olan ülkeler içinde, IMF'nin mali yardımına ihtiyacı olmayan ülkelerden biri’’ ifadesini kullandı.

ERKEN SEÇİM KAYGISI

IMF İcra Direktörü Kiekens, gelecek yıl nisan ayında yapılacak erken seçimler nedeniyle, biraz kaygı duyduklarını vurgularken, hükümetin, erken seçimlere rağmen, uygulanan programdan sapılmayacağını taahhüt ettiğine, kendilerinin de bu taahhüte inandıklarına dikkati çekti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!