IMF Heyeti 6 Ekim'de geliyor

Güncelleme Tarihi:

IMF Heyeti 6 Ekimde geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Martin Hardy başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti, 6 Ekim Pazartesi günü İstanbul'a, 8 Ekim Çarşamba günü ise Ankara'ya gelecek. IMF heyetinin 17 Ekime kadar, kamu ve özel sektör ekonomi yetkilileriyle görüşmelerde bulunacağı belirtildi.

IMF yetkilileri öncellikle İstanbul'da, İTO ve İSO başta olmak üzere özel sektör temsilcileriyle görüşmede bulunarak, sektör temsilcilerinin, Türkiye ekonomisine ilişkin görüşlerini alacaklar.

İSTANBUL ÖNEM KAZANDI

İstanbul'un, IMF'nin ziyaret programına girmesinde, 24 Ocak 1980 sonrasında uygulanan orta vadeli istikrar önlemleri ve yapısal dönüşüm programları sonucu, tam liberal bir ekonomi politikasının uygulanmaya başlanması ve özel sektörün yoğun olduğu İstanbul'un da bu politikanın önemli bir parçası haline gelmesinin etkili olduğu öğrenildi.

IMF heyeti, Ankara'da ise, Hazine, DPT, Merkez Bankası, Özelleştirme İdaresi Başkanılığı ve Maliye Bakanlığı yetkilileriyle biraraya gelecek.

Bu arada IMF ile, 18 aylık stand-by yerine, 36 aylık (3 yıl) Süresi Uzatılmış Fon Kolaylığı (EFF) anlaşması imzalayabileceği belirtiliyor.

Uzmanlar, Türkiye'nin döviz rezervi sorununun bulunmaması nedeniyle, IMF ile yapılacak herhangi bir anlaşmanın, IMF'nin kredi almaya yönelik değil, uluslararası finans çevrelerinin, özellikle de Japon Samurai piyasasından daha çok borçlanabilme imkanını hedeflediğini vurguladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!