İlmihal yerine Nutuk dağıttı 623 milyon YTL’lik iş bitirdi

Güncelleme Tarihi:

İlmihal yerine Nutuk dağıttı 623 milyon YTL’lik iş bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2008 00:00

Bazı AKP’li belediye başkanları ’ilmihal dağıtmayı, 130 sayfa önsöz yazarak dini kitap bastırmayı ya da Atatürk’le ilgili hayal ürünü fıkra anlatmayı’ icraat sayarken, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu 10 bin adet Nutuk bastırdı ve dağıttı, işine baktı. Spor ve sağlık tesislerinin sayısını artırdı. 4 yılda 600 milyon YTL’lik altyapı yatırımını tamamladı.

AKP belediyelerinin ’icraat niteliğinin’ kapatma davasının açılmasında ne kadar etkili olduğu çok tartışıldı. Bazı belediye başkanları evlenen çiftlere ilmihal dağıtmayı, 130 sayfalık ön söz yazarak dini kitap bastırmayı ya da Atatürk’le ilgili hayal ürünü fıkralar anlatmayı icraat sayarken, AKP’li Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, seçildiği gün siyasi kimliğini bir kenara attı ve 4 yıl boyunca ilçesinin çehresini değiştirmek için çalıştı. Develioğlu, AKP’li başkan olarak ilmihal yerine Büyük Önder Atatürk’ün Nutuk’unu ve İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un Safahat’ını bastırdı ve dağıttı. 4 yılda sadece bir kez 3 günlüğüne memleketi Develi’ye gidebilen Develioğlu, Belediye’de yönetim tarzı olarak da uzlaşma ve işbirliğini tercih etti. Diğer kamu kurumlarıyla paylaşımlı ya da ortak projeler için her türlü adımı attı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı da ’10 dakikada’ ikna ederek 30 yıldır ıslahı gündemde olan Tavukçu Deresi için 400 milyon YTL’ye yakın kaynak ayırılmasını sağlayan Develioğlu’nun ilçesi Bahçelievler’de kapalı spor salonları, kültür merkezleri ve sağlık ocakları yatırımlarında patlama yaşandı. Develioğlu son olarak 250 yataklı bir devlet hastanesi için de istimlak yaptı ve projeyi hazırlayıp ilgili bakanlığa sundu. Osman Develioğlu’nun 4 yıllık başkanlığı döneminde belediyenin, diğer kamu kurumlarının ve özel sektörün ilçeye yaptığı yatırımların 600 milyon YTL’yi aştığı bildiriliyor.

Carrefoursa gaza bastı

Önceki dönemde ANAP’tan Bahçelievler Belediye Başkanı olan Saffet Bulut’un, ilçenin ihtiyacı olan kamu binalarının yapılmasına karşılık Veziroğlu İnşaat ile anlaşarak Şirinevler Kavşağı’ndaki kamu sağlığı binasının arsasını takasladığı Carrefoursa projesini de ’devlette devamlılık esastır’ diye devam ettiren Osman Develioğlu, "Bu projede bazı aksamalar oldu ama sonunda tamamlandı. Biz almamız gerekeni aldık hatta 3-4 milyon dolarlık ek kazanımlarımız da oldu. Bize 24 bin metrekarelik bina teslim ettiler. Onlar da inşaatlarına başladılar, devam ediyorlar" diyor.

Hastane de yaparız

Bahçelievler’de büyük bir devlet hastanesi yapmak için harekete geçtiklerini de söyleyen Başkan Osman Develioğlu, "Hastane inşaatına başlamak için her şey hazır. İl özel idaresine yaptırmaya çalışıyoruz. Yapmazsa biz gireriz, kendimiz yaparız. 240 yataklı bir hastane olacak. 36 bin metrekarelik kapalı alanı olacak. Arsasının neredeyse tamamını parça parça özel şahıslardan alıyoruz. 6 dönümünü İş Bankası’ndan aldık. Diğer parselleri de almaya çalışıyoruz. Bazı arsa sahipleriyle mahkemeliğiz" diyor.

Yenibosna’ya döner sahneli tiyatro

YENİBOSNA’da da büyük bir kültür merkezi inşaatının devam ettiğini söyleyen Osman Develioğlu şöyle konuşuyor: "Projemizi İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Biz onlara projemizi anlatıyoruz. Yerimizi hazırlıyoruz onlar destekliyor. Yenibosna’da 14 metre çapında döner sahneli tiyatromuz olacak. İlçemizde bir tane bile havuz yoktu. Şu anda 5 tane projeledirildi, bir kısmı yapılıyor, bir kısmı ihaleye çıkıyor. 7 sağlık ocağımız vardı 17 oldu. 9 kapalı spor salonu vardı 14 daha yaptık. Bahçelievler’de 800 lisanslı sporcu vardı. Bu rakam 20 bin 836’ya çıktı ve ilçeler arasında birinci sıraya yükseldik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!