İlk yarı bilançoları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

İlk yarı bilançoları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2018 00:26

AKBANK, Garanti Bankası TAV, Türk Telekom ve Vodafone'un ilk yarı bilançoları belli oldu.

Haberin Devamı

AKBANK’TAN 285 MİLYAR LİRA KREDİ DESTEĞİ

AKBANK Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Yetmiş yıldır tüm paydaşlarımızın güven ve memnuniyeti birinci önceliğimiz oldu. Sürdürülebilir değer yaratma arzusuyla, ekonomimizin tüm paydaşlarına destek oluyoruz. 2018’in ilk altı ayında, etkin risk yönetimimiz ve aktif kalitemizle istikrarlı bankacılık anlayışımızı devam ettirdik” dedi. Binbaşgil, “2018’in ilk 6 ayında aktiflerimiz 368 milyar TL’nin üzerine çıktı. 227 milyar TL’sı nakdi kredi olmak üzere ekonomimize toplam 285 milyar TL kredi desteği sağladık. Bu yıl reel sektöre kullandırdığımız kredilerle sağladığımız destek, geçen yılın sonundan itibaren yüzde 7.7 artarak 241 milyar seviyesine ulaştı. Mevduatımız geçen yılın sonuna kıyasla yüzde 8.2 artarak 218 milyar TL seviyesine geldi” dedi.

Haberin Devamı

GARANTİ’DEN EKONOMİYE 319 MİLYAR TL KATKI

GARANTİ Bankası, finansal tablolarını açıkladı. Bankanın buna göre, aktif büyüklüğü 384 milyar 878 milyon TL ‘ye ulaşırken, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek 319 milyar 244 milyon 923 bin TL’ye yükseldi. Banka’nın özkaynak kârlılığı yüzde 18.1, aktif kârlılığı ise yüzde 2.1 seviyesinde gerçekleşti. Genel Müdür Fuat Erbil “2018’in ilk yarısında, tüm paydaşlarımızın bankamıza olan inancı sayesinde sağlam bilançomuzu daha da güçlendirdik. İkinci çeyrekte sendikasyon kredimizi yenileyerek, Garanti’nin sürdürülebilir fonlama yaratma gücünü gösterdik. IFC ile kadın girişimcilere özel ihraç ettiğimiz Türkiye’nin ilk sosyal bonosu ile yurtdışından sağladığımız fonlara yenilikçi bir ürün ekledik” diye konuştu.

TAV’DAN İLK YARIDA 93 MİLYON EURO KÂR

TAV Havalimanları 2018’in ilk yarısında net kârını yüzde 55 artırarak 93 milyon Euro’ya yükseltti. Aynı dönemde şirketin konsolide cirosu yüzde 8 artışla 550 milyon Euro oldu. TAV yılsonu yolcu trafiği, ciro ve FAVÖK beklentilerini de yukarı yönlü revize etti. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Dünyada toplam 20 ülkede 78 havalimanında bulunan bir markayız. Lider olduğumuz her konuda başarılı bir yıl geçiriyoruz. Gelirlerimizin yaklaşık yüzde 15’ini yurtdışındaki havalimanlarımızdan elde ediyoruz. Çoğu havalimanımız dış hat yolcu sayısında tarihi zirvelere ulaşarak rekorlar kırdı. Mayıs 2018’de Antalya Havalimanı’nın da portföyümüze eklenmesiyle birlikte hizmet verdiğimiz yolcu sayısı ilk altı ayda yüzde 31 arttı” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK TELEKOM’DAN YENİ ABONE REKORU

TÜRK Telekom, 2018’in ilk yarısında, son 10 yılın en iyi ilk 6 ay abone kazanımı sağlayarak 30 Haziran 2018 itibariyle toplam abone sayısını 1.9 milyon artışla 43.5 milyona yükseldi. 2018’in ilk 6 ayında yıllık yüzde 9.4 büyüme ile 9.6 milyar TL gelir elde eden Türk Telekom’un Türk Lirası’nın dolar ve Euro karşısında yılın ilk yarısında yaşadığı değer kaybı finansal sonuçlara etki ederek 832 milyon TL zarar açıklamasına neden oldu. Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, “Yılın ilk yarısını, toplam abone sayımızdaki rekor artışın yanı sıra pek çok faaliyet alanımızda da rekor abone kazanımları ile kapattık. 1.9 milyon net yeni abonemizle birlikte abone sayımızın 43.5 milyona yükselmesinin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

VODAFONE’DAN YÜZDE 14 SERVİS GELİRİ ARTIŞI

VODAFONE Türkiye, Nisan-Haziran 2018 arası dönemi kapsayan 2018-19 mali yılı birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Birinci çeyrek sonuçlarına göre, Vodafone Türkiye’nin servis gelirleri çift haneli olarak büyümesini sürdürdü. Yaklaşık 2.5 milyar TL’ye ulaşan servis gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 büyüdü. Vodafone’un 4.5G abone sayısı da birinci çeyrek sonu itibariyle 14 milyona ulaştı. Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan “Servis gelirlerimizde devam eden çift haneli büyüme Türkiye telekom pazarının sağlıklı gelişimini sürdürdüğünün, özellikle mobil internet kullanımında ürün ve hizmetlerimize olan güçlü talebin devam ettiğinin göstergesi. Veri kullanımları yüzde 70.6 artış kaydetti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!