İlk Windows tabanlı ‘cep’i tanıttı, ‘yeniden doğuyoruz’ dedi

Güncelleme Tarihi:

İlk Windows tabanlı ‘cep’i tanıttı, ‘yeniden doğuyoruz’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 00:00

Nokia Başkanı ve CEO’su Stephen Elop, ilk ‘Windows Phone işletim’ sistemli cep telefonlarını piyasaya sunduklarını belirterek, ‘Lumia serisi ürünler yeniden doğumumuzu ifade ediyor. Akıllı telefonda lider olacağız” dedi. Avrupa’nın 6 ülkesinde satışa sunulan Lumia 800 ve 710, 2012 yılında Türkiye’ye gelecek.

Haberin Devamı

FİNLANDİYALI cep telefonu üreticisi Nokia, ABD’li yazılım şirketi Microsoft’la yaptığı işbirliğinin ilk ürünü olan ‘Lumia’ serisini dünya vitrinine çıkardı. Nokia, Windows Phone işletim sistemli yeni ürünleriyle sert rekabetin yaşandığı akıllı telefon piyasasında Apple’ın iPhone’u ve Google’ın Android akıllı telefonlarıyla mücadele edecek. Lumia 800 ve Lumia 710 isimli cep telefonlar ilk etapta altı ülkede satışa sunulduktan sonra 2012 yılında Türkiye’de de piyasaya sunulacak.

/images/100/0x0/55ea75c4f018fbb8f8816488

Akıllı telefonda lider olacağız

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Nokia World etkinliğinde konuşan Nokia Başkanı ve CEO’su Stephen Elop, dünyadaki ilk Windows Phone işletim sistemli cep telefonlarını piyasaya sunduklarını belirterek, “Bu ürünler Nokia’nın yeniden doğumunu ifade ediyor. Akıllı telefon tasarımında ve ustalıkta lider olacağız”  dedi. Nokia’nın yılda 360 milyon, günde 1 milyon adet cep telefonu ürettiğini hatırlatan Elop, şunları söyledi: “Şubat 2011’deki Microsoft anlaşmasıyla yeni bir başlangıç yaptık. Bugün önemli bir gelişme gösteriyoruz. Bütün ürün portföyümüz değişiyor.”

Haberin Devamı

Avrupa fiyatı 420 Euro

Elop, Lumia 800 ve 710’un İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Hollanda’da piyasaya sürüldüğünü de açıklayarak, “İki telefon Hong Kong, Rusya, Tayvan, Hindistan’da yılsonu olmadan lanse edilecek. ABD’de 2012’in ilk aylarında piyasada olacak. Lumia 800’ün fiyatı 420 Euro, Lumia 710’un fiyatı da 270 Euro olacak” diye konuştu.

2012’de Türkiye’de

Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy Ican ise, Nokia’nın ilk Windows Phone işletim sistemini kullanan telefonlarının Türkiye’de 2012’de piyasada olacağını bildirdi. Ican, sözlerini şöyle sürdürdü: “Lumia, Türkiye pazarına girince tam bir deneyim sağlanmış olacak. MeeGo işletim sistemli N9 modelimiz ise kasım ayında piyasada olacak. 1500-1600 TL civarında fiyatı bulunacak. Asha ürün ailesi ise yakında Türkiye’de olacak. Fiyatı 300 TL’den başlayacak. Windows Phone’lu cep telefonlarının da N9 gibi bir fiyata sahip olması planlanıyor.”

Haberin Devamı

Tek dokunuşla sosyal medya

NOKIA Başkanı ve CEO’su Stephen Elop, Lumia 800’ün fiziksel olarak bir önceki modelleri N9’a benzediğini dile getirerek yeni ürünleri hakkınad şu bilgileri verdi: “Siyah, mavi ve pembe gibi canlı renkleri var. İyi sosyal medya ve internet performansını gösteriyor. Tek dokunuşla sosyal medyaya giriyor. Kontaklar kolayca gruplanıyor ve internet Explorer 9’la kolayca entegre edilebiyor. 3.7 inç Amoled ekranı var. 1.4 Gigahertz işlemcisi bulunuyor. Carl Zeiss lensli kamerayla HD video çekebilecek. 16 Gigabaytlık kendi hafızası ve 25 Gigabaytlık müzik ve resim için SkyDrive hafızası bulunuyor. Lumia 710 ise sosyal ve resim paylaşımı için tasarlandı. 1.4 Gigahertz işlemcisi var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!