İlk tıbbi müdahale

Güncelleme Tarihi:

İlk tıbbi müdahale
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 21:56

Sanayi devi Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK), Amerikalı MicroMedicine Inc şirketinin çoğunluk hisselerini alarak tıbbi teknolojiler alanındaki ilk yatırımını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

ENERJİ, kimya, çimento, otomotiv ve demir çelik sektöründe faaliyet gösteren Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK), şimdi de yüksek teknoloji alanında yatırımlara odaklandı. OYAK, Amerikalı MicroMedicine Inc şirketinin çoğunluk hisselerini alarak tıbbi teknolojiler alanındaki ilk yatırımını gerçekleştirdi. Bunun ‘yeni bir keşfin ticarileştirilmesi’ (Venture Capital) işlemi olduğunu söyleyen OYAK yetkilileri, “Bu işe girişmemizin nedeni ise dünyada yüksek teknoloji yatırımlarının gelişimini izleyerek OYAK’ın da bu alanda ilerlemesi ve söz sahibi olması stratejisini benimsememiz oldu. Bu işlem için bir ödeme yapılmadı. Keşfin tıp dünşasına kazandırılması için yatırım yapılacak” dedi.

TÜRKİYE İÇİN DE ÖNEMLİ

MicroMedicine’nın tanı, tedavi ve klinik araştırmalar alanlarında uygulanmak üzere kan ayrıştırma teknolojileri geliştirme ve ticari kullanıma hazır hale getirme üzerinde çalışmalar yaptığını söyleyen OYAK yetkilileri, şu bilgileri verdi: “Yeni bir keşfin ticarileştirilmesi için yatırım yaptık. Bu amaçla kurulmuş, ortakları keşifi yapan bilim adamları ve Harvard Üniversitesi’nin hastanesi olan Massachusetts General hastanesi olan şirketin çoğunluk hissesini yapılacak yatırımları karşılamak taahhüdü karşılığında aldık. Bu işe girişmemizin nedeni ise dünyada yüksek teknoloji yatırımlarının gelişimini izleyerek OYAK’ın da bu alanda ilerlemesi ve söz sahibi olması stratejisini benimsememiz oldu. Yüksek teknoloji alanında da ilerlememizin OYAK’ın ve Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğuna inanıyoruz.”

Haberin Devamı

ABD’NİN EN BÜYÜĞÜ

Konuyla ilgili şirketten yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Massachussetts General Hospital ve Harvard Tıp Okulu akademisyenlerinden Profesör Doktor Mehmet Toner, Doktor Ravi Kapur ve Profesör Doktor Ronald Tompkins tarafından kurulmuş olup, ortakları arasında Massachusetts General Hospital da bulunmaktadır. OYAK, bu yatırımı ile Harvard Tıp Okulu’nun araştırma hastanesi olarak halen Amerikanın en büyük araştırma hastanesi ve en eski 3. hastanesi olan Massachusetts General Hospital ile ortak olmuştur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!