İlk sahibi olmak için kavga çıkarttı Türkiye’ye gelmeden 300 sipariş aldı

Güncelleme Tarihi:

İlk sahibi olmak için kavga çıkarttı Türkiye’ye gelmeden 300 sipariş aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2007 00:00

Dodge’nin SUV madeli Nitro, daha Türkiye’ye gelmeden 300 sipariş birden aldı.

Chrysler Türkiye Genel Müdürü Uğur İrfanoğlu, "Aracı bayide gören kapora verip fiyatı ne olursa olsun hemen almak istedi. Şov amaçlı olduğu öğrenilince bayilerimizle müşteriler arasında kavgalar çıktı" dedi.

GEÇTİĞİMİZ yıl İstanbul Auto Show fuarında sergilendikten sonra büyük beğeni toplayan Amerikan Dodge markasının ilk SUV (4x4) modeli Nitro, Türkiye’ye gelmeden 300 adet sipariş aldı. Chrysler Türkiye Genel Müdürü Uğur İrfanoğlu, fuarda sergilenen Nitro’yu alarak Kasım ayından bu yana Türkiye genelindeki bayilerinde sergilediklerini belirterek, "Aracı bayide gören kapora verip fiyatı ne olursa olsun hemen almak istedi. Şov amaçlı olduğunu öğrenilince bayilerimizle müşteriler arasında kavgalar çıktı" dedi. İrfanoğlu, Nisan sonunda 47 bin Euro’dan başlayan fiyatla piyasaya sunacakları Nitro’dan 2007 yılında 1000-1100 adet satacaklarını belirterek, 300 adet Nitro’nun ise daha gelmeden satıldığını kaydetti.

DODGE AVRUPA’DA ATAĞA KALKTI: Amerikan Chrysler Grubu’na bağlı Dodge markası, Avrupa pazarında atağa kalktı. Dodge Caliber ve Viper’dan sonra 2007 yılında Nitro ve Avenger modeliyle Avrupa pazarında 4 modelle yer alacak Dodge, kısa dönemde model sayısını 8’e çıkartmayı hedefliyor. İspanya’da gerçekleşen uluslararası bir test sürüşüyle Nitro ve Avenger’ı Avrupa basınına tanıtan Dodge, yeni modellerle Amerika dışı pazarlarda hedeflerini büyüttü. Chrysler Türkiye Genel Müdürü Uğur İrfanoğlu, Dodge markasının Avrupa’daki büyümesine paralel olarak Türkiye’de hızla büyüyeceğini belirterek, "2007 yılında Türkiye’de otomotiv pazarının yüzde 10’dan fazla daralması bekleniyor. Biz ise yeni Dodge modellerimizin gücüyle yüzde 60 büyümeyi öngörüyoruz" dedi.

NITRO EN ÇOK SATAN MODELİMİZ OLACAK: Dodge Nitro ve D sınıfında yer alan yeni modelleri Avenger’ı Nisan sonunda Türkiye’de piyasaya sunacaklarını belirten İrfanoğlu şöyle konuştu: "Nitro bizim Türkiye’deki en çok satılan modelimiz olacak. 2007 yılında bu modelden 1000-1100 adet satmayı hedefliyoruz. Nitro’nun daha piyasaya çıkmadan 300 adet sipariş alması bu rakama ulaşacağımızın bir göstergesi. Dodge Avenger’dan ise 2007 yılında 250-300 adet satarız. Toplamda Chrysler’in 2007’de satışlarının yarısından fazlasını Dodge markalı araçlar oluşturacak. "

Maço Nitro, 47 bin Euro’ya dizel motor ve otomatik vitesle geliyor

Nisan sonunda 47 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunulacak Dodge Nitro’nun biri dizel üç farklı motor seçeneği bulunuyor. Chrysler Türkiye Genel Müdürü Uğur İrfanoğlu, Nitro’nun Türkiye’ye sadece 2.8 litrelik dizel motor ve otomatik vites seçeneğiyle geleceğini belirterek, "4 litrelik benzinli motor ise isteğe bağlı getirilebilir" dedi. Orta boy SUV pazarında yer alan Nitro, iki farklı donanımla piyasa sunulacak. Erkeksi ve kaslı bir görünümüyle ’maço otomobil’ olarak yorumlanan Nitro’nun üç boyutlu koç başı ile Dodge imzası çapraz ızgara şeklindeki panjuru, belirgin çamurluk bombeleri, büyük gövdesi ve yüksek cam seviyesi sınıfında ayrılan tasarım özellikleri olarak dikkat çekiyor. Türkiye’de piyasaya sunulacak 2.8 litrelik yeni common-rail turbo dizel motoru 4 silindirli. 5 vitesli otomatik şanzımanla satılacak motor, 180 beygir güç ve 460 Nm torka sahip. 100 kilometrede ortalama 8.6 litre yakıt tüketen Nitro, bir düğmeyle 2 çekerden 4 çekere geçebiliyor.

Dodge, D sınıfına Avenger’la 39 bin 500 Euro’ya giriyor

Dodge’nin Türkiye’de model atağı Nitro ile sınırlı değil. Chrysler Türkiye nisan sonunda Nitro’yla birlikte D sınıfında yer alan yepyeni modeli Avenger’i da Türkiye’de piyasaya sunacak. Dodge markasının Avrupa’da D segmentindeki ilk aracı ve markanın Kuzey Amerika dışındaki büyük pazarlarda genişlemesindeki dördüncü Dodge aracı olan Avenger, Türkiye’de SE ve SXT olmak üzere iki motor (2.4 litre benzinli, 2 litre dizel) ve iki donanım paketiyle 39 bin 500 Euro’dan başlayan fiyatla sunulacak. Dodge Avenger, Kuzey Amerika’da satılan Charger modelinin platformunda üretiliyor ve Charger’dan esintiler taşıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!