İlk kez kredi alacaklara öneriler

Güncelleme Tarihi:

İlk kez kredi alacaklara öneriler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 15:57

Ev, eşya, araba, eğitim, sağlık… Pek çok farklı nedenden dolayı nakit paraya ihtiyaç duyabilirsiniz. Her zaman nakit para bulmak kolay olmadığından bu gibi durumlarda bankaların sunduğu kredi ürünleri imdadımıza yetişiyor. Peki ilk kez kredi çekecek olanlar neleri bilmeli, nelere dikkat etmeli?

Haberin Devamı

Hangikredi.com tarafından hazırlanan bu yazıda ilk kez kredi çekecek olanlar için öneriler yer alıyor...

GELİRİNİZİ BELGELEYEBİLMELİSİNİZ

Bankalardan kredi çekebilmek için öncelikle belgelenebilir geliriniz ve girişi en az üç ay önce başlayıp hala devam etmekte olan sigortanız olmalıdır. Ayrıca kredi notunuz da bankanın kredi verme kriterlerine uygun olmalıdır. Kredi notu, sizin bankalarla olan ilişkinize göre şekillenen 0 ile 1900 arasındaki bir puandır. Bu puan ne kadar yüksek olursa kredi alma ihtimaliniz o kadar yüksek olur. Kredi notunuzu Findeks’ten öğrenebilirsiniz.

NELERE DİKKAT ETMELİ?

Nasıl olsa küçük taksitlerle ödeyeceğim diyerek ihtiyacınızdan fazla kredi almayın. Aydan aya ödeyecek de olsanız, borcunuza uygulanacak faizden dolayı aldığınızdan daha yüksek tutarda bir geri ödeme yapacaksınız. Yapacağınız geri ödemeyi en alt seviyeye çekebilmek içinse kredi çekmeden önce detaylı bir araştırma yapmanız gerekir. 

Haberin Devamı

Hangikredi.com kredi hesaplama aracını kullanarak ihtiyaç kredisi, konut kredisi, taşıt kredisi ve KOBİ kredisi ürünleri için hesaplama yapabilirsiniz. Çekmek istediğiniz kredi tutarı ve vadesine göre yapacağınız bu hesaplamanın sonucunda tüm bankalara ait faiz oranlarını ve bu faiz oranına göre yapılmış olan aylık ödeme tutarı ve toplam ödeme tutarını görebilirsiniz.

EK MASRAFLARA DİKKAT!

Faiz oranının yanı sıra dikkat etmeniz gereken başka noktalar da var. Mesela dosya masrafı. Dosya masrafı tutarı ödeyeceğiniz toplam tutarı etkileyeceğinden kredi seçerken kredi dosya masrafının ne kadar olduğuna dikkat etmeniz gerekir. Bunun yanı sıra banka komisyonu, kefil sayısı, kredilendirme oranı ve yıllık maliyet oranı da dikkat etmeniz gereken diğer etmenler arasında.

ÖDEME ŞEKLİNİ SEÇEBİLİRSİNİZ

İhtiyaç kredisi ve taşıt kredilerinde eşit tutarlı düzenli ödemeler olsa da konut kredisi gibi yüksek tutarlı ve uzun vadeli kredilerde daha farklı ödeme şekilleri de olabilmekte. Artan faizli, azalan faizli, artan taksitli, azalan taksitli, ara ödemeli… Bunlardan bütçenize uygun olacak birini seçerek ödemelerinizi daha kolay gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

BAŞVURU ONAYLANDIKTAN SONRA NELERE DİKKAT ETMELİ?

Kredi başvurunuzu yaptınız, başvurunuz onaylandı. Kredi sözleşmesini imzalamadan önce sözleşmeyi mutlaka detaylıca okuyun. Sözleşmede yer alan maddeler birkaç yıllık mali durumunuzu etkileyeceğinden detaylı bir şekilde incelemenizde fayda var.

İlerideki kredi ve kredi alma ihtimalinizi her daim güçlü tutmak için mevcut ödemelerinizi düzenli yapmaya özen gösterin. Kredi ve kredi kartı başvurusunda etkili olan kredi notu, sizin ödeme düzeninize göre şekillenen bir puan türüdür. Yani, ödemelerinizi geciktirmeniz halinde kredi notunuz düşebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!