İlk elektrikli Renault, Bursalı Megane olacak

Güncelleme Tarihi:

İlk elektrikli Renault, Bursalı Megane olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2009 00:00

Dünyada artık yeniliklere de imza atan Türk otomotiv sektörü, elektrikli otomobilde de kendini gösterecek. Geleceği elektrikli araçlarda arayan Fransız Renault, Bursa’daki Oyak Renault tesislerinde üretilen Megan Sedan’ın elektrikli versiyonunu da çıkaracak. Oyak Renault, böylece elektrikti araçlar konusunda önemli rol üstlenecek.

Haberin Devamı

GELECEĞİ elektrikli araçlarda arayan Fransız Renault, bu konuda Türkiye’ye de önemli rol vereceğini Frankfurt fuarında tüm dünyaya gösterecek. Oyak Renault’un Bursa’daki fabrikasında üretilen yeni Megane Sedan ilk kez eylül ayında düzenlenecek Frankfurt Fuarı’nda vitrine çıkmaya hazırlanırken, bu yeni modelin elektrikli versiyonu da yine aynı fuarda dünyaya tanıtılacak.

Tunalıoğlu sinyalini vermişti

Elektrikli otomobil atağına kalkan Renault’un bu alanda geliştirdiği ilk modellerden birinin Bursa’da üretilen yeni Megane Sedan olması, Oyak Renault fabrikasına verilen önemi bir kez daha ortaya koyuyor. 2 ay önce elektrikli araçlar konusunda açıklama yapan Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, Renault CEO’su Carlos Ghosn’un geleceği elektrikli araçlarda gördüğünü belirterek, "Dünyadaki en iyi ortağı olan Oyak’ın Bursa fabrikasına da elektrikli araç konusunda önemli roller verilecek" yorumunu yapmıştı.

2011’den önce üretilecek

Frankfurt Fuarı’yla birlikte elektrikli otomobil atağını tüm dünyaya göstermeye hazırlanan Renault, bu alanda geliştirdiği üç konsept modelini vitrine çıkaracak. Fuarda sergilenecek 3 modelden biri Bursa’da üretilen Yeni Megane Sedan, diğer ikisi ise elektrikli Kangoo ve küçük sınıfta yer alacak yepyeni bir konsept model olacak. Renault, fuarda sergilenecek elektrikli konsept modellerin 2011’den önce seri üretime geçip en geç 2012’de piyasaya sunmayı planlıyor.

Piller 3 dakikada değişecek

Renault, fuarda ayrıca elektrikli araçların pillerini değiştirmeye yönelik geliştirdiği ’Quick Drop’ sistemini de tanıtacak. Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu’nun daha önce Hürriyet’e açıkladığı ’pit-stop’ benzeri bu sistemle, elektrikli aracın boşalan pili pit-stop tarzı istasyonlarda 3 dakikada dolusuyla değiştirilecek. Renault, bu sistemle hem pil değiştirmeyi yakıt almaktan çok daha kısa sürede yaparken, hem çok daha uzun ömürlü batarya geliştirmek için büyük paralar harcamayacak. Bu da elektrikli araçların fiyatlarını astronomik boyutlara yükseltmeyecek.

Haberin Devamı

İkinci el Megane'lar için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!