İlk çeyrekte 2.8 milyarlık yatırım yaptı

Güncelleme Tarihi:

İlk çeyrekte 2.8 milyarlık yatırım yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2023 07:00

Şişecam, 2023 yılı ocak-mart döneminde net satışlarının 28.4 milyar TL (1.5 milyar dolar) seviyesine ulaştığını açıkladı.

Haberin Devamı

Şirketin ilk çeyrek bilanço sonuçlarına göre bu dönemde toplam satışlar içerisindeki uluslararası satışların payı yüzde 62 seviyesinde gerçekleşti. Şirketin, yılın ilk çeyreğindeki toplam yatırımları ise 2.8 milyar TL (149 milyon dolar), ihracatı ise 275 milyon dolar oldu.

HEDEF İLK ÜÇ

İlk çeyrekte 1.3 milyon ton cam üreten Şişecam, bu dönemde ayrıca 1.1 milyon ton soda külü ve yaklaşık 908 bin ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirdi. İlk çeyrek sonuçlarına ilişkin açıklama yapan Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici, global arenadaki risklere rağmen akıllı teknolojiler ve yetkin insan kaynağıyla sürdürülebilir başarıyı yakaladıklarını belirtti. Elverici, “Stok optimizasyonuna dayalı yönetim anlayışımızla belirsizliklerin gölgesinden ustalıkla çıktık. Ana faaliyet alanlarımızda dünyanın ilk üç oyuncusundan biri olma hedefiyle yolumuza devam ederken iş kollarımızın tedarik süreçlerinin önündeki engelleri kaldıracak isabetli yatırım kararları aldık. Mart 2023’te Tarsus ve Mersin’de iki stratejik madencilik yatırımı kararı aldık. Bunlardan ilki devam eden düz cam yatırımımızı gerçekleştireceğimiz Tarsus OSB’deki arazimiz içinde yeni bir kum hazırlama tesisi yatırımı, diğeri ise Mersin’de yer alan kalker ve dolomit işleme tesisimizin kapasite artışı oldu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!