İlk boykot Total ile başladı

Güncelleme Tarihi:

İlk boykot Total ile başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2006 11:28

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, Fransız kökenli mal ve hizmetlerin boykotuna ilk olarak Total firmasının ürünleri ile başladıklarını bildirdi.

Deniz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bugünden itibaren her hafta bir Fransız markasını boykot kapsamına alarak, “Fransa'nın anlayacağı dilden” tepkilerini ortaya koyacaklarını kaydetti.

Fransa meclisinin, “sözde Ermeni soykırımının” inkarını suç sayan teklifi kabul ederek, “düşünce özgürlüğüne olan inancını ve Avrupalı olma konusundaki samimiyetini ortaya koyduğunu” aktaran Deniz, boykotun, Tüketiciler Birliği tarafından son seçenek olarak görüldüğünü ancak yaşanan gelişmeler nedeniyle bu son seçeneği uygulamaya başladıklarını belirtti.
Haberin Devamı

Deniz, “Bugünden başlayarak her hafta bir Fransız malını boykot kapsamına alıyor ve sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan bu karar geri çekilene kadar boykot kapsamındaki Fransız mal ve hizmetlerinin sayısının artarak devam ettirileceğini ilan ediyoruz” dedi.

İlk boykot Total ile başladı
Konya'da bulunan bir alışveriş merkezi, sattığı Fransız ürünlerini "Bu ürün Fransız malıdır" uyarısı yazan afişler asarak teşhir ediyor.


Bülent Deniz, Fransa kökenli mal ve hizmetlerin boykotuna ilk olarak Total firmasının ürünleri ile başladıklarını duyurdu.

Deniz, bundan böyle Fransa'nın almış olduğu bu utanç verici karardan dönene dek, 500 istasyonla Türkiye'de faaliyet gösteren ve 2005 yılında 2,5 milyar dolar ciro yapan Total firmasına ait akaryakıt, madeni yağ ve LPG satın almayacaklarını, bu talihsiz süreç sona ermediği takdirde kaybeden tarafın Türkiye değil Fransa olacağını belirtti.
Türkiye çapında 25 şubeleri olduğunu ifade eden Deniz, “Bütün şubelerimiz basılı broşürler dağıtacak. Küçük lokal toplantılar veya duyuru stantları açacaklar. İnternet sitemiz dünyada en çok ziyaretçi alan 130 bininci site. Dolayısıyla sitemiz yoluyla da tüketicilerimiz yoğun şekilde haberdar olacaklar” dedi.

Deniz, cumartesi ve pazar günü boykotun ölçümünü yaparak kamuoyuna duyuracaklarını da bildirdi.

TÜRKİYE'DE ÜRETİLMEYEN FRANSIZ MALLARINA BOYKUT ÇAĞRISI

Haberin Devamı

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar da, Türkiye’de yatırım yapmayan, Türk işçisi çalıştırmayan ve esas menşei Fransa olan elektronik eşya, makyaj malzemesi ve dayanıklı tüketim mallarını boykot edilmesi çağrısı yaptı. Çakar, “Fransa’nın aklını başına toplaması için tüketici tavrını göstermeli. Lütfen etiketler okunsun ve Fransız malları alınmasın” dedi.

MECLİS'TE İLK BOYKOT ANAVATAN'LI SARIBAŞ'TAN

Fransa Parlamentosu'nun dün Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasayı kabulünün ardından TBMM'de, Fransız mallarına karşı ilk protesto Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş'tan geldi.

Haberin Devamı

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, TBMM Başkanlığı'na başvurarak bir Fransız ürünü olan Peugeot marka makam aracının değiştirilmesini istedi. Sarıbaş dilekçesinde, "Anavatan partisi Grup Başkanvekili olarak tarafıma makam aracı olarak tahsis edilen TBMM 044 plakalı Peugeot markalı aracı Fransa parlamentosunun Ermeni soykırımını kabul etmesinden dolayı aracın değiştirilmesi hususunu ilgilerinize arz ederim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!