İlk Avrupa yatırımı Macaristan'a

Güncelleme Tarihi:

İlk Avrupa yatırımı Macaristana
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 09:00

ÇATISI altında Ford, Fiat Volvo, Alfa Romeo, Lancia ve Jeep bayiliklerin yanı sıra Avis, Budget ve Zipcar gibi araç kiralama şirketleri de bulunduran Otokoç, Kazakistan’dan sonra Macaristan’da da kısa dönem araç kiralama faaliyetine başlıyor.

Haberin Devamı

Avis ve Budget markalarıyla Türkiye’de örnek gösterilen bir başarıya imza attıklarını dile getiren Otokoç Genel Müdürü Görgün Özdemir, geçen yıl Kazakistan’da araç kiralama operasyonuna başladıklarını, şu anda Türkiye dahil 4 ülkede 129 ofisle hizmet verdiklerini söyledi. Özdemir, “Yurtdışı araç parkımız 1500’ü geçmiş durumda. Otokoç Otomotiv’in ilk Avrupa yatırımını, Budget markamızla Macaristan’da hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. 2014 yılında dünyanın lider saatlik araç kiralama firması Zipcar’ı Türkiye’ye getirmek üzere anlaşmaya vardık. Zipcar, Avis ve Budget’la beraber 3. araç kiralama markası olarak Otokoç Otomotiv’e dinamizm katacak ve şehir içi ulaşım ihtiyacına ekonomik ve esnek bir alternatif çözüm sunacak” dedi.

Otokoç hakkında da bilgi veren Görgün Özdemir, 2014’ü 3.9 milyar lira ciro ile kapadıklarını ifade etti. Şirket, 62 bin 300 adet yeni ve 20 bin adet de ikinci el araç satışı ile birlikte 112 bin adetlik sigorta ve finansman satışı gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!