İktidarsızlık Kongresi İstanbul’da toplanacak

Güncelleme Tarihi:

İktidarsızlık Kongresi İstanbul’da toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

30 Ocak'ta başlayacak 3'üncü Avrupa Impotens Kongresi için dünyanın sayılı iktidarsızlık ve kısırlık tedavisi uzmanları Türkiye'ye gelecek. Bu alanda geliştirilen yeni ilaçlar tartışılacak.

Erkeklerin iktidarsızlık sorunu ve son çıkan tedavi yöntemlerini ele alacak 3. Avrupa İmpotens Kongresi, 30 Ocak-2 Şubat 2000 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak. İstanbul, erkek kısırlığı konusunda dünyanın en tanınmış doktorları ve ilaç sektöründen bin 500 katılımcıyı konuk edecek.

Her iki yılda bir yapılan kongreyi organize eden Pera&Medkon şirketinin Genel Müdürü Serpil Bağrıaçık, kongre turizminde katılımcıların ülkeye diğer turistlerden üç katı fazla döviz bıraktığını söyleyerek Turizm Bakanlığı'nın ilgisizliğinden yakındı.

Ünlü doktorlar geliyor

Dünya'da iki yılda bir düzenlenen kongre, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılacak. Bin 500 katılımcı İstanbul'daki beş ve dört yıldızlı otellerde konaklayacak. Kongre katılımcıları için Çırağan Kempinski Otel'de bin kişilik kapanış yemeği, Tophane-i Amire'de de 150 kişilik başkan yemeğini verilecek.

Deprem nedeniyle ekimden ocak ayına kaydırılan kongrenin Türk kültürünü tanıtmak için fırsat olduğunu belirten Bağrıaçık ‘‘İstanbul, alanında dünyanın en tanınmış doktorlarını konuk edecek. Bu kongre aracılığıyla kısırlık konusunda yeni ilaçlar ve yeni yöntemlerin tanıtılacak. İlaç endüstrisi ve doktorlar bu kongrede bir araya gelecek. Dış basının da büyük ilgi göstermesini bekliyoruz’’ dedi.

1993'te altı bin katılımcılı bir tıp kongresiyle bu tür organizasyonlara başladıklarını belirten Bağrıaçık bugün ülkemizde her yıl düzenlenen 300 kongrenin yüzde 85'inin tıp kongresi olduğunu hatırlattı. 1993'ten bu yana organize ettikleri uluslararası kongrelerle yaklaşık 25 bin turisti Türkiye'de ağırladığını belirten Bağrıaçık, kongre turizminde katılımcıların diğer turistlere göre üç katı fazla döviz bıraktığını söyledi. Bağrıaçık, ‘‘Bir kongrenin Türkiye'ye alınmasıyla uluslararası olimpiyatların Türkiye'de yapılması aynı şeydir. Ne yazık ki Turizm Bakanlığı'nın kongrelerin Türkiye'de yapılması için yapılan özel çabalara bir katkısı yok’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!