İkinci teslimat Aliyev’e

Güncelleme Tarihi:

İkinci teslimat Aliyev’e
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2023 07:00

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, başkent Bakü’de düzenlenen törenle Türkiye’nin küresel mobilite markası Togg’un ilk akıllı cihazı T10X’i teslim aldı. İkinci teslimatta Aliyev’e Togg’un anahtarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a dün teslim edilen Togg T10X’lerin ardından Aliyev, Togg’u alan üçüncü kişi oldu. Togg’un üretimini kutlayan İlham Aliyev, aracın Bakü’ye getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükranlarını iletti. Aliyev, Togg’un ikinci teslimatının Azerbaycan’a yapılmasını dostane ve kardeşçe ilişkilerin bir tezahürü olarak değerlendirdi.

VARANK TESLİM ETTİ

Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Togg CEO’su Gürcan Karakaş, BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu da katıldı. Varank, teslimat töreninde Türkiye’den ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan selam getirdikleri ifade ederek, “İkinci aracı size teslim etmiş oluyoruz. Türk halkı, Azerbaycan’a ikinci aracın teslim edilmesinden çok memnun. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel günlerde kullanırsınız” dedi.

Haberin Devamı

DİREKSİYONA GEÇTİ

Togg Yönetim Kurulu ise Aliyev için özel hazırlanan Devrim otomobili ve Togg’un kompozisyonundan oluşan bir eser takdim etti. Togg Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Aliyev’e Devrim otomobilinin kısa hikâyesini anlattı, Türk halkının selamını iletti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, direksiyon başına geçerek Togg’la Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’ne geçti. Araçta Aliyev’in yanında Bakan Varank, arkada ise Hisarcıklıoğlu, Özilhan ve Karakaş oturdu. Togg’un ilk teslimatı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a yapılmıştı.

İkinci teslimat Aliyev’e

‘HANENİZE HAYIRLI OLSUN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg’u teslim alan Aliyev’e “Hayırlı olsun” dileğini iletti. Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Aliyev’in Togg otomobille çekilen fotoğrafına yer vererek şu ifadeleri kullandı: “Gardaşım İlham Aliyev de Türkiye’nin gururu Togg’unu teslim aldı. Hanenize hayırlı olsun. Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin gardaşım.” Aliyev de mesajı alıntılayarak teşekkür ve Türkiye’yi tebrik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!