İki Türk şirketi bugün Avrupa Kalite sınavında

Güncelleme Tarihi:

İki Türk şirketi bugün Avrupa Kalite sınavında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından 5 yıldır verilen Avrupa Kalite Ödülleri, bugün açıklanıyor. Geçen yıl Brisa'nın kazandığı Avrupa Kalite Ödülü'nün 7 finalisti arasında 1996'da Avrupa Kalite Başarı Ödülü'nü alan Netaş da bulunuyor. Sabancı Grubu şirketlerinden Beksa ise bu yıl ilk kez verilecek olan KOBİ ödülünün en güçlü adayı.

Bu yıl ilk kez büyük işletmeler ve KOBİ'ler için iki ayrı kategoride verilen Avrupa Kalite Ödülleri bugün İsveç'in Stockholm kentinde sahiplerini buluyor. İlk defa verilecek KOBİ Büyük Ödülü için, yedi finalist arasında Sabancı Grubu'ndan Beksa'ya büyük şans tanınıyor. Geçen yıl Avrupa Kalite Başarı Ödülü'nü (Prize) alan Netaş, bu yıl da büyük işletmeler kategorisinde finale kalan altı firma arasına girmeyi başardı.

‘‘İş Mükemmelliği’’ alanında uluslararası çapta örnek oluşturan kuruluşlara verilen Avrupa Kalite Ödülü, bu akşam düzenlenen Nobel stilini gala yemeğinde İsveç Kraliçesi tarafından verilecek. Avrupa Kalite Büyük Ödülü'nü (Award) geçen yıl Sabancı Grubu'ndan Brisa kazanmıştı.

FİNALİSTLER

Büyük işletmeler kategorisinde Avrupa Kalite Ödülü'nde finale kalan altı firma arasında Netaş'ın yanısıra, Fransa'dan SGS Thomson Micro Electronic ve Sollac, İngiltere'den British Telecom, TNT ve National West Minister firmaları bulunuyor. KOBİ'ler kategorisinde Avrupa Kalite Ödülü'nün yedi finalisti ise Beksa'nın yanısıra, İsviçre'den ABB Semiconductors, Danimarka'dan DIEU, Almanya'dan Landhotel Schindlerhof, Macaristan'dan Pre-Cast Foundry, İrlanda'dan D.D.Williamson ve İspanya'dan Gasnalsa. Şimdiye kadar sadece büyük işletmeler için verilen Avrupa Kalite Ödülü, Avrupa Komisyonu'nun isteği üzerine, bu yıldan başlayarak, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) kategorisinde de verilecek. Avrupa Kalite Ödülü, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından 1992 yılından beri veriliyor.

600 ÜYESİ VAR

Avrupa'dan 600, Türkiye'den 13 kuruluşun üye olduğu Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'nın büyük ödülünü 1992'de Rank Xerox Ltd., 1993'te Miliken European Division, 1994'te D2D-Design to Distribution Ltd, 1995'de Texas Instruments Europe, 1996'da ise Sabancı Holding şirketlerinden Brisa almıştı. Avrupa Kalite Ödülü'ne veren EFQM üyeleri arasında, Britihs Telecom, Bosch, Citroen, Nokia, IBM, Renault, Daimler Benz, Volvo, KLM, Philips, Volkswagen, BMW, Siemens gibi dev firmalar yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!