İki Türk, dünyanın en güçlü kadınları arasında

Güncelleme Tarihi:

İki Türk, dünyanın en güçlü kadınları arasında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2006 00:00

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili İmre Barmanbek, Forbes Dergisi’nin hazırladığı "Dünyanın En Güçlü 100 Kadını" listesine girdi. Forbes, "Dünyanın En Güçlü Kadını" olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel’i gösterdi.

DÜNYANIN en saygın iş ve yönetim dergilerinden Forbes, ’Dünyanın En Güçlü 100 Kadını’nı seçti. Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Dünyanın En Güçlü Kadını" olurken, 100 kişilik listede, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı 65’inci, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İmre Barmanbek de 100’üncü sırada yeraldı. Forbes Dergisi, ’Kadınların kamuoyu önünde ne derece göründüğüne ve ekonomi üzerindeki etkilerine bakarak’ bu listeyi hazırlıyor.

RICE BİRİNCİLİKTEN İNDİ:

Geçen yılki listede birinci olan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ikinci sıraya düştü. Merkel ve Rice’ı, ilk on içinde sırasıyla Çin Başbakan Yardımcısı Wu Yi, Pepsi’nin Hintli kadın CEO’su Indra Nooyi, Xerox’un Dünya Başkanı Anne Mulcahy, Citigroup’un CFO’su Sallie Krawcheck, Archer Daniels Midland (ADM) Yönetim Kurulu Başkanı Patricia Woertz, Fransız nükleer devi Areva’nın CEO’su Anne Lauvergeon, Sara Lee’nin Yönetim Kurulu Başkanı Brenda Barnes, Morgan Stanley Eşbaşkanı Zoe Cruz izledi.

OPRAH WINFREY LİSTEDE:

Dünyanın en güçlü kadınları listesinde, televizyon dünyasının önde gelen ismi ve Harpo’nun Başkanı Oprah Winfrey 14, Şili Devlet Başkanı Michelle Bachalet 17, Demokrat Parti New York Senatörü Hillary Rodham Clinton 18, Yeni Zellanda Başbakanı Helen Clark 20, İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett 29, Bangladeş Başbakanı Khaleda Zia da 33’üncü sırada yer aldı.

GEÇEN YIL İZLEMEYE ALMIŞTI:

Forbes, geçen yıl Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Hanzade Doğan’ı ’İzlenmesi Gereken Kadınlar’ listesinin ön sıralarına yerleştirmişti. Güler Sabancı, 2005 yılında da Fortune tarafından ’En Güçlü 50 Kadını’ listesinde 17’inci, Financial Times’ın ’Avrupa’nın En Güçlü 25 Kadını’ sıralamasında 8’inci sırada yer almıştı. Güler Sabancı, Forbes’ın ’En Güçlü Kadınlar’ listesine bu yıl ilk kez ve 65’inci sıradan girmeyi başardı.

İki Suudi kadın da listede

DÜNYANIN
en büyük petrol ihracatçılarından Suudi Arabistan’dan ise listeye sadece iki kadın girebildi. Gulf One Investment Bank CEO ve kurucusu Nahed Taher 72’nci, Olayan Finans CEO’su Lubna Olayan ise 97’nci sırada yer aldı. Afganistan Bağımsız İnsan hakları Komisyoneri Sima Samar ise dünyanın en güçlü 28’inci kadını oldu.

Güler Sabancı, 3 başbakan ile Kraliçe Rania’yı geride bıraktı

FORBES’un dünyanın en güçlü kadınları listesine 65’inci sıradan giren Güler Sabancı, Ürdün Kraliçesi Rania’yı, 3 başbakan ve Yunanistan Dışişleri Bakanı’nı geride bıraktı. Ürdün Kraliçesi Rania 81’inci sırada, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ise 66’ncı sırada yer aldı. Kore Başbakanı Han Myung-sook 68’inci, Mozambik Başbakanı Luisa Diogo 83’üncü, Jamaika Başbakanı Portia S. Miller ise 89’uncu olarak Güler Sabancı’nın gerisinde kaldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!