İki kulübün hisseleri sert düştü

Güncelleme Tarihi:

İki kulübün hisseleri sert düştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2013 09:38

UEFA kararının ardından Beşiktaş ve Fenerbahçe hisseleri güne sert düşüşlerle başladı. Fenerbahçe'de kayıp yüzde 9'u aştı. Beşiktaş hisseleri de yüzde 5'e yakın kayıp yaşadı. Trabzon hisseleri ise yüzde 9'un üzerinde kazançla tavan yaptı.

Haberin Devamı

Dün UEFA kararının açıklamasının ardından Beşiktaş ve Fenerbahçe hisseleri sert düştü. Beşiktaşa 1 yıl Fenerbahçe'ye ise 1 yılı ertelemeli 3 yıl Avrupa Kupalarından men cezası gelmişti.

Bu kararın ardından Fenerbahçe hisseleri açılışta yüzde 9 kayıpla taban yaptı. Beşiktaş'ta ise düşüş yüzde 6'yı buldu. Şu dakikalarda Beşiktaş hisseleri yüzde 4,14 kayıpla seyrederken Fenerbahçe'deki kayıp yüzde 9,21'lerde bulunuyor. Hisse fiyatı 27.50'ye düşen Fenerbahçe'nin piyasa değeri 700 milyon TL'nin altına gerileyerek 697 milyon TL'ye geldi. Beşiktaş'ın piyasa değeri ise 336 milyon TL seviyesinde bulunuyor.

TRABZON HİSSELERİ UÇTU
Öte yandan UEFA kararının ardından Trabzon hisselerinde büyük yükseliş yaşandı. Trabzon hisseleri açılışta yüzde 9,51 yükselerek şu dakikalarda borsanın en hızlı yükselen hissesi konumuna geldi. Trabzon'un piyasa değeri 167 milyon TL'ye geldi.

Haberin Devamı

Galatasaray hisseleri de açılışta yüzde 6 yükseldi. Ardından gelen satışlarla Galtasaray hisseleri şu dakikalarda yüzde 3,73 kazançla güne devam ediyor. Galatasaray'ın piyasa değer 429 milyon TL'de bulunuyor.

"TAHKİM SÜRECİ ÖNEMLİ"
Global Menkul Değerler Strateji Müdürü Gökhan Uskuay
, UEFA'nın aldığı kararın çok sert olduğunu belirterek, bu kararın tüm Türk futbolunu olumsuz etkileyebileceğini kaydetti. Bu ceza sonrasında tahkim sürecinin önemli olduğuna dikkat çeken Uskuay, "Tahkim çok kısa sürede sonuçlanacak. Ondan sonrasında da CAS'a itiraz hakkı var. Ancak en olumsuz senaryoda Fenerbahçe iki yıl Şampiyonlar Ligi'ne katılamadığı için yaklaşık 80 milyon euro, Beşiktaş da 15 milyon euro kaybedecek" dedi.

"FUTBOL PASTASININ YÜZDE 15'İ ERİYEBİLİR"
Futbol Ekonomisti Tuğrul Akşar
toplam futbol pastasından yüzde 15'e yakın bir gelir kaybı yaşanabileceğini belirtti. Tuğrul Akşar "Temyiz yolu açık da olsa buradan olumlu sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Öncelikle futbolun imajına olumsuz etkisi olacak saygınlığı düşecektir. Takımlarımızın Avrupa Kupaları'na katılamaması ciddi ekonomik etkileri olacaktır. Hesaplarıma göre Fenerbahçe yıllık 35-40 milyon Euro'ya oluşan bir kayıp oluşacak. İki kulübün UEFA'ya gidememesi toplam 260-300 milyon TL'ye ulaşan bir gelir kaybı yaşanabilir. 600 milyon Euro'luk futbol pastasının yüzde 15'ine yakın bir kayıp yaşanacak. Reyting ve izlenirliik düşecek. Rekabette dengesizlik artacak ve bütçeler daralacak. Sonuçta futbol pastası küçülecek. UEFA'da Türkiye 10. sırada. Ancak Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın katılamayacak olması UEFA sıralamalarında gerilemeye yol açılacak. Gelecek yılları UEFA'ya daha az takım yollayabiliriz." dedi.

Haberin Devamı



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!