İki farklı fuarın çakışması mahkemeye taşındı

Güncelleme Tarihi:

İki farklı fuarın çakışması mahkemeye taşındı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2015 09:25

Askeri müzede organize edilen iki fuar çakıştı. Bu duruma sinirlenen fuar organizatörü Erhan D., diğer organizasyonun panolarını görünce “Burayı pavyona çevirmişsiniz. Siz nasıl askersiniz, burayı dağıtırım” dedi. Bu söz nedeni ile Erhan D. hakkında 4 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Haberin Devamı

Askeri müzede organize edilen 2 farklı fuarın çakışması üzerine çıkan tartışma, mahkemeye taşındı. Habertürk gazetesinden Serdar Kulaksız'ın haberine göre İstanbul Harbiye’deki Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı bünyesine bulunan Ahmet Fethi Paşa Salonu, “Hediyelik Eşya Festivali” etkinliği kapsamında Erhan D.’nin sahibi olduğu organizasyon şirketine 18-31 Aralık 2014 tarihleri için tahsis edildi.

'BURAYI PAVYONA ÇEVİRMİŞSİNİZ'
Yine müze bünyesindeki Ahmet Muhtar Paşa Salonu da 23-31 Aralık 2014 arasında “Outlet Mücevher Fırsat Günleri” etkinliğini düzenleyen şirkete kiralandı. İddiaya göre, bu durumun hem kendisini hem de kiraya verilen stantlardaki esnafı mağdur edeceğini düşünen Erhan D., “Outlet Mücevher Günleri” isimli etkinliğin kurulumunun yapıldığı sırada kapı önüne konulan panoları görünce “Burayı pavyona çevirmişsiniz. Siz nasıl askersiniz. Dağıtırım burayı” dedi.

Haberin Devamı

Bu sözleri görevli askeri personel tutanağa geçirdi. Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı tarafından Erhan D. hakkında hakaret ve tehdit iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Erhan D., diğer fuar çalışmalarının yapıldığı alandaki panoları görünce görevlilere “Burayı pavyona çevirmişsiniz” dediğini, hakaret etmediğini savundu. Savcılık, Erhan D. hakkında, “tehdit ve hakaret” suçlarından 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

BAKMADAN GEÇME!