İki elim kanda olsa ihracatçıyı dinlerim

Güncelleme Tarihi:

İki elim kanda olsa ihracatçıyı dinlerim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 01:15

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) istişare toplantısına katıldı. Türkiye ekonomisinin dinamik gücünün ihracatçılar olduğunu vurgulayan Davutoğlu, ekonomideki gerçek başarıyı da ihracata bağladı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, ihracatçıların sağlayacağı başarının Türkiye’nin, ekonomik performansını artıracağını belirterek, “Bunun yanında dünyada dinamik seyreden uluslararası ekonomik konjonktür içerisinde geç kalınan herhangi bir adım, Türkiye’nin on yılları kaybetmesine sebebiyet verecektir” dedi. Davutoğlu, İstanbul’da, TİM İstişare Toplantısı’na katıldı. Hükümetlerinin en çok önem verdiği hususlardan birinin, ihracatçılar arasındaki istişare zeminini güçlü ve kuvvetli tutmak olduğunu ifade eden Davutoğlu, TİM’den, toplantıya ilişkin talep geldiğinde, “iki elleri kanda bile olsa ihracatçılarla bir araya gelebileceklerini” ilettiklerini belirtti. Davutoğlu, şöyle devam etti: “İhracatçılarımızın meselesini hep birinci öncelik sıralamasına koyduk. Çünkü sizler bizim dünyadaki tabiri caizse, modern anlamda, ticari anlamda akıncılarımızsınız, büyüklerimizsiniz. Sizlerin sağlayacağı başarı ülkemizin, ekonomik performansını artıracağı gibi, dünyada dinamik seyreden uluslararası ekonomik konjonktür içerisinde geç kalınan herhangi bir adım, Türkiye’nin on yılları kaybetmesine sebebiyet verecektir. Biz bu günkü toplantıyı seçim sonrasına erteleyebilirdik ama ertelemedik. Çünkü sizleri dinleyerek, istişare ederek aslında seçim sonrası atacağımız adımlar için, hiç vakit kaybetmeden ön görüşmeleri yapmış oluyoruz.”

Haberin Devamı

12 YILLIK PERFORMANS

Davutoğlu, 12 yıl içinde çok büyük başarılara birlikte imza attıklarını belirterek, “Sizler bu başarıların hem şahitlerisiniz hem mimarlarısınız. Sizler olmasaydınız, sizlerin gayreti ve girişimci ruhu olmasaydı, Ankara’da alınan kararlar, karşılığını bulamazdı” dedi. Davutoğlu, şunları kaydetti:
“230 milyar dolarlardan 830 milyar dolarla çıkan milli gelir, hem üretim artışı hem de dünyada rekabet edebilme gücüne sahip ihracatçılarımızın başarılarıyla bu noktaya geldi. İhracatta da 36 milyar dolardan 158 milyar dolara çıkmışsak bunun arkasında ne yapmak istediğini bilen bir iktidarın mevcudiyeti ve sizlerle bizler arasındaki istişare bağının rolü var. Eylül ayında beni ziyaret ettiğinizde, ele alınan konuların yüzde 60’ı gerçekleşti. Bugün dile getirilecek hususların da yüzde 60’ı, 70’ı, yüzde 100’ü en kısa zamanda gerçekleşecek.”

Haberin Devamı

ESENLER’E 90 BİN KONUT

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen yeni projelerin tanıtım törenine de katıldı. Davutoğlu törende “İlçedeki konutların yüzde 72’si sorunlu. Depreme dayanıksız. Sizin güvenliğiniz, bizim namusumuzdur. İnşallah 90 bin yeni konut inşa edilecek” dedi. Esenler’de, yeni bir çevre ve yeşil anlayışı içinde, dünyanın en büyük üçüncü yeşil parkını da yapacaklarını belirten Davutoğlu “Böylece, şehircilik ve çevrecilik anlamında yeni bir paradigma inşa ediyoruz. 2.5 milyon metrekarelik bir şehir parkı inşa edeceğiz. Esenler’e hayırlı olsun. Çevreci geçinenlere de ders olsun” dedi.

İhracata destek her yıl düşüyor

Haberin Devamı

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi şöyle konuştu: “İhracata yönelik devlet desteklerinin, ihracatımıza oranı her yıl düşüyor. Bu oranın yüzde 1’e çıkarılmasını istiyoruz. İhracata yönelik kredi garanti fonu kurulmasını ve finansmana erişimin kolaylaştırılmasını istiyoruz. Dahilde İşleme İzin Belgesi sistemi kritik önem taşıyor. İleri teknoloji üretim ve yüksek katma değer için offset uygulamalarına ihtiyacımız var. Ar-Ge merkezlerinin desteklerinin artırılması, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne dayalı yeni bir anayasa ile yargıya güvenin yeniden tesis edilmesi büyük önem taşıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!