İhracatta hedef kg başına 3 dolar

Güncelleme Tarihi:

İhracatta hedef kg başına 3 dolar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2023 07:00

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen Türkiye Innovation Week, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

Haberin Devamı

TİM Başkanı Mustafa Gültepe açılışta yaptığı konuşmada, ‘’Türkiye Yüzyılı’’ vizyonuyla Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük ve iddialı inovasyon etkinliğini düzenlediklerini belirtti. 1923’te yaklaşık 51 milyon dolar olan ihracatın bugün 255 milyar dolara, hizmet ihracatının ise 100 milyar dolar seviyelerine ulaştığını ifade eden Gültepe, “Ama önümüzde hâlâ uzun bir yol, başaracağımız çok iş var. Ülkemizin potansiyelini biliyor, insan kaynağımıza güveniyoruz. Bu özgüvenle ikinci yüzyıla Türkiye’yi ilk 10 ülke arasına çıkarma hedefiyle başladık. Bugün ortalama 1.5 dolara yaptığımız 1 kilogram ihracatı 3 dolara yapabilseydik, ihracatımız 255 milyar dolar yerine 500 milyar dolar olacaktı. Dolayısıyla ihracat değerine odaklanmalıyız. Birim değeri artırmanın yolu; yüksek teknolojiden, Ar-Ge’den, tasarımdan, markalaşmaktan ve inovasyondan geçiyor’’ dedi.

Haberin Devamı

TİM olarak inovasyonu özellikle gençler için bir yaşam biçimi haline getirmek istediklerini de belirten Başkan Gültepe ‘’İnovasyon bir kültür. Bu konuda önemli bir misyon üstlendik. Özellikle üniversiteli gençlerin ve akademisyenlerin organizasyona büyük ilgisi var. Katılımcıların yüzde 45’ini onlar oluşturuyor. 9 yılda 164 üniversiteden onbinlerce öğrencimiz etkinliğimize katıldı. Bugün de salonun büyük bölümü siz gençlerimizle dolu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!