Ä°hracatın yeni yıldızı Süper Lig takımları: 70 milyon Euro

Güncelleme Tarihi:

İhracatın yeni yıldızı Süper Lig takımları: 70 milyon Euro
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 31, 2018 00:17

Türk futbol endüstrisi 2018-2019 transfer sezonunda yurtdışına rekor futbolcu satışı gerçekleştirdi. Kulüpler ilk defa bir yaz transfer döneminde 70 milyon Euro’luk bonservis geliri elde ederken, yurtdışından transfer ettiği oyuncular için de sadece 25 milyon Euro harcadı. Yurtdışına en çok oyuncu satan takım ise Fenerbahçe oldu.

Haberin Devamı

SÖNÜK geçen transfer sezonunda Süper Lig takımları, yurtdışına rekor futbolcu satışına imza attı. Bu satıştan aslan payını Fenerbahçe elde etti. 70 milyon Euro’luk satışın 25 milyon Euro’sunu Fenerbahçe yaptı. Transfer bilançosunda zarar yazan takım sayısı 6’da kalırken, 8 takım kâr etti. 4 takım ise transferde hiç bonservis parası harcamadı. Süper Lig takımlarının yurtdışından transfer ettiği oyunculara harcadığı rakam ise ilk defa 25 milyon Euro’da kaldı.

EN PAHALISI JOSEF

İhracatın yeni yıldızı Süper Lig takımları: 70 milyon Euro

Türk futbol endüstrisi son yılların en durgun transfer sezonlarından birine imza atmasında da UEFA’nın mali kriterleri etkili oldu. Harcamaları kısan Süper Lig’deki 18 takım, yaz transfer döneminde yurtdışına rekor oyuncu satış yapmayı da başardı. Yurtdışına satışlarda en çok gelir sağlayan oyuncu Suudi Arabistan’ın Al-Ahli Cidde takımına transfer olan Fenerbahçeli Josef de Souza oldu. Futbolcu, takımına 12 milyon Euro kazandırdı. Son yılların transfer zengini Beşiktaş ise bu sezon geçen yılların altında bir performans gösterdi. Siyah-beyazlılar bu yaz 3 oyuncusunu yurtdışına göndererek 14 milyon Euro’luk bonservis geliri elde etti. Galatasaray da yurtdışına sattığı oyunculardan 10 milyon Euro kazandı.

Haberin Devamı

Â

İhracatın yeni yıldızı Süper Lig takımları: 70 milyon Euro

5.1 MİLYON EURO’LUK SATIŞ YAPTILAR

SPOR TOTO 1’inci Lig’deki üç takım da yaz transfer sezonunda 5.1 milyon Euro’luk oyuncuyu yurtdışına satmayı başardı. Osmanlıspor Serdar Gürler transferinden 2.5 milyon Euro bonservis geliri elde etti. Serdar Gürler İspanyol La Liga takımlarından Huesca’ya transfer oldu. Gençlerbirliği ise Aleksandar Scekic’i 100 bin Euro karşılığında Partizan’a sattı. Spor Toto 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor’un milli futbolcusu Mehmet Zeki Çelik, Fransa’nın Lille takımına transfer oldu.

 

Haberin Devamı

EN DEĞERLİ KADRO GALATASARAY’DA

2018-2019 futbol sezonun en değerli kadrosu ise Galatasaray’da. Transfermarket verilerine göre takımların futbolcularının değeri bakımından oluşturulan listenin ilk sırasında yer alan sarı-kırmızılı takım 94.6 milyon Euro’luk futbolcuya sahip. İkinci sırada ise Beşiktaş bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!