İhracat şampiyonları ödüllerini aldı

Güncelleme Tarihi:

İhracat şampiyonları ödüllerini aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 15:16

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), 2005 yılından beri düzenlediği En Başarılı İhracatçılar Ödül Töreninin bu yıl 13.sünü düzenleyerek 2016 yılının başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. 

Haberin Devamı

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren 7 İhracatçı Birliğinin (İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği) 2016 yılı ihracat kayıt rakamlarına göre 7 ihracatçı birliğinin 17 alt sektöründe en çok ihracatı gerçekleştiren toplam 88 firma ödüllerini aldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasında konuşan İstanbul İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı ve İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Çakıcı “İstanbul İhracatçı Birlikleri olarak 2016 yılını 6,2 milyar Dolar ihracatla tamamladık. Türkiye’nin toplam ihracatı içinde yüzde 5 dolayında bir payımız var. İİB olarak, Almanya’dan Irak’a, Endonezya’dan Japonya’ya, ABD’den Güney Afrika’ya kadar dünyanın her bölgesindeki 200’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiğimizi ve çok geniş bir pazar yelpazesine sahip olduğumuzu ülkemiz adına haklı bir gururla dile getirmekteyiz”. Bu performansın Ekonomi Bakanlığı’nın ve TİM’in önderliğinde Birlik Yönetim Kurullarının özverili çalışmalarını ile ortaya konulduğunu söyleyen Çakıcı, konuşmasına şöyle devam etti: “İstanbul İhracatçı Birlikleri olarak yeryüzündeki tüm kıtalarda pek çok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Fuarlar düzenliyor, fuarlara katılıyor, ticaret ve alım heyetleri düzenliyor, ikili iş görüşmeleri yapıyoruz. Hemen her sektörümüzde uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi için projeler yapıyor, Turquality projeleri yürütüyor, tasarım yarışmaları düzenliyor ve üyelerimize yönelik seminerler ve eğitimler gerçekleştiriyoruz.“

Haberin Devamı

Ödülleri TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kazım Taycı, İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sagun, İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Latif Ünal ve İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Çakıcı takdim etti.

Haberin Devamı

MAYIS AYI İHRACATINDA ÇİFT HANELİ ARTIŞ

Başarılı ihracatçıların ödüllendirildiği gecede konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi “Mayıs ayı ihracatımızda çift haneli artış bekliyoruz. Yılsonu hedefimiz ise, tam 155 milyar dolar. Bu başarı, sizin gibi azimli ihracatçılarımız ve hükümetimizin destekleri sayesinde. Son 1 yılda Ekonomi Bakanımız Başkanlığında İhracatçılarımıza öyle büyük destekler verildi ki; Yeşil pasaport yasalaştı, ihracat destekleri tam 3 katına çıktı, Kredi Garanti Fonu ve Eximbank konusunda çok önemli kararlar alındı, ihracatçılarımıza pozitif ayrımcılık yapıldı, çağın gerekliliklerine uygun olarak e-ticaret sitelerine üyelik kolaylaştırıldı, Ar-Ge ve Tasarım merkezi açacak firmalarımıza önemli avantajlar getirildi” dedi.

BAKMADAN GEÇME!