İhlas TGRT'deki hisselerini sattı

Güncelleme Tarihi:

İhlas TGRTdeki hisselerini sattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2006 10:36

Medya devi Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu News Corporation, Atlantic Records'ın Başkanı Ahmet Ertegün ile birlikte TGRT'nin yayın hakkını elinde bulunduran Huzur Radyo TV'yi satın aldı.

Haberin Devamı

News Corporation, TGRT'nin satış fiyatının 151 milyon YTL olarak gerçekleştiğini duyurdu. News Corporation'dan yapılan yazılı açıklamada, “dünyanın en büyük medya şirketlerinden News Corporation ve Atlantic Records”un kurucusu ve başkanı Ahmet Ertegün'ün, TGRT'yi, İhlas Yayın Holding A.Ş. ve diğer hissedarlardan satın almak üzere anlaşma imzaladığı, satış fiyatının 151 milyon YTL olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Anlaşmaya göre News Corporation ve Ahmet Ertegün'ün, TGRT'nin yayın hakkını elinde bulunduran Huzur Radyo TV A.Ş.nin hisselerinin tamamını satın alacağı belirtilen açıklamada, satışın gerekli izinlerin alınması ve koşulların sağlanmasının ardından sonuçlandırılmasının öngörüldüğü bildirildi. Açıklamada, şöyle denildi:

Hisse satın alma anlaşmasına göre News Corporation ve Ahmet Ertegün tarafından satın alınmayan TGRT markası ve TGRT FM Radyosu, İhlas Yayın Holdingin bünyesinde kalmaya devam edecek. Anlaşmanın tamamlanmasına kadar geçecek sürede, News Corporation TGRT ismini kullanmaya devam edecek. Satış işleminin tamamlanmasının ardından İhlas Yayın Holding, medyadaki faaliyetlerini diğer kuruluşları aracılığıyla devam ettirecek.”

ERTEGÜN

Haberin Devamı

Ahmet Ertegün de açıklamasında, News Corporation'dan dostları Rupert Murdoch ve Martin Pompadur ile birlikte, bu yeni girişim için oluşturdukları önemli ortaklıktan büyük bir memnuniyet duyduğunu aktardı.

Ertegün, “Ayrıca İhlas Grubunu, News Corporation gibi önemli bir Amerikalı yatırımcının Türkiye'ye gelmesini sağlayan bu anlaşmayı sonuçlandırdıkları için tebrik ediyorum. Türk izleyicilerine dünya standartlarında eğlence yayını ve programları sunmayı umuyoruz” ifadesini kullandı.

News Corp. Başkan Yardımcısı ve Avrupa Başkanı Martin Pompadur da, News Corporation'un bir süredir Türkiye'de medya sektöründeki gelişmeleri dikkatle izlediğini ve geçtiğimiz yıl şu anda News Outdoor olarak faaliyetlerini sürdüren açık hava reklam şirketi Kamera Reklam'a yatırım yaptığını vurgularken, Ahmet Ertegün ile birlikte tüm gerekli kaynakları kullanarak üstün kalitede bir televizyon istasyonu oluşturma konusunda kararlı olduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Pompadur, medya sektöründeki uluslararası deneyim ve bilgi birikimleri sayesinde Türk izleyicilerine zengin içerikli yeni bir seçenek sunmayı hedeflediklerini vurguladı.

ÖREN NE DİYOR?

İhlas Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören ise TGRT için bir süredir değişik gruplar ile sürdürdükleri görüşmeler sonucunda, News Corporation ve Ahmet Ertegün'ün kurduğu ortaklığı seçmeye karar verdiklerini, bu ortaklığın Türkiye'de medya sektörüne katma değer sağlayacağına inandıklarını bildirdi.

Ören, İhlas Yayın Holdingin TGRT markasını bünyesinde bulundurmaya ve medyadaki faaliyetlerini TGRT Haber Kanalı, TGRT Pazarlama TV, İhlas Haber Ajansı ve Türkiye Gazeteleri ile devam edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Verilen bilgiye göre, görüşmeler esnasında İhlas Yayın Holdingin danışmanlığını Raymond James ve Goetzpartners şirketleri, News Corporation'un danışmanlığını ise Ata Yatırım üstlendi.

Medya ve eğlence şirketi olan News Corporation film yapım ve yayıncılığı, televizyon, kablolu televizyon programcılığı, uydu televizyon yayıncılığı, dergi ve ek yayıncılığı, gazete yayıncılığı ve kitap yayıncılığı başta olmak üzere sekiz alanda faaliyet gösteriyor.

Varlıklarının toplam değeri 55 milyar dolar, yıllık geliri ise yaklaşık 25 milyar dolar olan News Corporation'un hisseleri New York ve Sidney borsalarında işlem görüyor.

News Corporation faaliyetlerini öncelikle ABD, Avrupa, İngiltere, Avustralya, Asya ve Pasifik havzasında sürdürüyor.

KARAR MAYISTA ALINDI

İhlas Holdingten Borsaya gönderilen yazıda, 8 Mayıs 2006 tarihinde yapılan özel durum açıklamasında TGRT'deki hisselerin satışı için ABD merkezli bir medya grubu ile görüşmelere başlama kararı aldığı, söz konusu görüşmelerde bulunmak üzere İhlas Yayın Holding Yönetim Kurulu üyeleri Murat Akgiray ve Mustafa Selçuk'un yetkili kılındıkları, satış görüşmelerinde, İhlas Yayın Holding A.Ş.nin danışmanlığını Raymond James Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.nin yürüteceği hususlarının duyurulduğu anımsatıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“İhlas Yayın Holding A.Ş, 14.130.000. YTL nominal sermayesi bulunan Huzur Radyo TV A.Ş'de (TGRT) sahip olduğu yüzde 56,5 oranındaki, 7.983.450 YTL nominal tutarlı sermaye payını, ABD merkezli News Corporation (Newscorp) iştiraki olan, Hollanda'da yerleşik News Netherlands BV ve bu firmanın müşterek hareket ettiği Ahmet Ertegün'e pazarlık yöntemiyle tespit edilen 127.200.000 YTL bedelle satışı konusunda anlaşma sağlanmıştır.”

LOGO GEÇİŞ DÖNEMİNDE KULLANILACAK

Satış işlemi sonucunda, TGRT'de grubun hiç hissesinin kalmayacağı belirtilerek, varılan anlaşmaya göre, TGRT markasının İhlas Holding A.Ş. uhdesinde kalmaya devam edeceği, alıcıların sadece geçiş dönemi süresince logoyu kullanabilecekleri aktarıldı.

Açıklamada, İhlas Yayın Holding A.Ş'nin bağlı ortaklığı olan TGRT Haber TV A.Ş ve bu şirketin bünyesinde bulunan TGRT FM Radyosu, İhlas Grubu bünyesinde ulusal yayın yapmaya devam edeceği bildirildi.
Açıklamada, satış işleminin, resmi mercilerden alınacak izinlerden sonra geçerlilik kazanacağı, gerekli izinler alındıktan sonra, hisse satış bedelinin banka kanalıyla tahsil edileceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!