İhlas GYO ’Buz adam’la ’Real’ olacak, orta gelirliye konut yapacak

Güncelleme Tarihi:

İhlas GYO ’Buz adam’la ’Real’ olacak, orta gelirliye konut yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2006 00:00

Geçtiğimiz günlerde İhlas Holding tarafından, "Buz adam" lakaplı ünlü fon yöneticisi Rudolp Younnes ile Yeşil İnşaat ortaklığına devredilen İhlas GYO’nun adı "Real GYO" olacak. Yönetim Kurulu Üyesi Işık Gökkaya, orta gelirli gruba konut projeleri yapacaklarını söyledi.

DÜNYANIN en büyük emlakçılarından ve sayılı zenginlerinden biri olan ABD’li Donald Trump’la büyük projelere imza atmaya hazırlanan Yeşil İnşaat, bir başka Amerikalı ile de gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) alanında yeni işler yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde İhlas Holding’in 30.39 oranındaki hissesini 15.9 milyon YTL’ye dünyanın ünlü fon yöneticilerinden ’buz adam’ lakaplı Rudolph Younes ile birlikte devralan Yeşil İnşaat, bu ortağı ile orta gelirliye konut projesi üzerinde çalışıyor.

İSİM DEĞİŞİYOR: Önümüzdeki ay yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısında İhlas GYO’nun adı "Real GYO" olarak değiştirilecek. Yüzde 49’u halka açık olan şirketi, Rudolph Younes ile Yeşil İnşaat’ın eşit ortaklık şeklinde yönetecek. Şirkette iki Amerikalı yönetici görev yapacak. Bu değişikliklerin ardından 2007 yılında portföyünü genişletme yoluna gidecek olan şirket, başta İstanbul olmak üzere yeni projeleri devreye sokacak.

UZUN SOLUKLU GELDİ: Değişen ortaklık yapısıyla birlikte yeni hedefler belirlediklerini açıklayan İhlas GYO Yönetim Kurulu Üyesi Işık Gökkaya, şu bilgileri verdi: "Ortağımız Rudolph Younes, 14 milyar dolarlık bir fonun yönetici ve Türkiye’ye bakış açısı orta ve uzun vadeli. Türkiye’de bir GYO’ya kuruluşundan sonra yabancı sermaye girmesi açısından bir ilk özelliği taşıyan bu ortaklığın hedefi, Türkiye’de gelişen bir sektörde iyi projelerle var olmak. Ortağımızın Türkiye’ye uzun soluklu geldiğini biliyoruz. Şu anda ele aldığımız projeler en az 4-5 yıllık projeler."

DAR GELİRLİYE KONUT: Nakit akışı açısından otel, alışveriş merkezi ve lüks konut gibi projelerde var olacaklarını ancak, orta gelir grubuna konut projelerini portföyüne alan ilk GYO olacaklarını açıklayan Gökkaya, bu konuda şunları söyledi: "Veriler Türkiye’de her yıl 400-500 bin konut üretilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. En büyük boşluk, dar ve orta gelirliye yönelik konutta. Devlet dışında kimse bu alanda konut üretmiyor. Biz bu alandaki potansiyeli de değerlendireceği."

HER ŞEYİ OLACAK: GYO olarak yasa gereği inşaatı yapamamakla birlikte tüm proje yönlendirmesini yapabildiklerini belirten Gökkaya, "Bizim düşündüğümüz projeye en iyi teklifi kim verirse o yapacak" dedi. Gökkaya, ilk proje için Yeşil İnşaat’ın Beylikdüzü’ndeki arsasının düşünüldüğünü söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!