İflas eden işadamına vefa

Güncelleme Tarihi:

İflas eden işadamına vefa
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2010 10:27

TÜRKİYE Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), Denizli’nin ilk entegre ev tekstili fabrikası olma özelliğini taşıyan ve girdiği ekonomik kriz nedeniyle üretimini durduran Denizli Basma Sanayi A.Ş’nin sahibi Esat Sivri onuruna ‘Vefa Gecesi’ düzenledi.

Haberin Devamı

 

Denizli Anemon Otel’de düzenlenen gecede Sivri’ye, bir zamanlar duayenlerinden olduğu dernek yöneticileri tarafından plaket, şilt ve fahri üyelik beraati takdim edilirken, derneğin altın rozeti takıldı. 1974 yılında üretime başlayan, ekonomik kriz nedeniyle 2 bin çalışanı işsiz kalan DEBA'nın kurucusu Esat Sivri ile aile yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.  

Batan işadamına vefa gecesi düzenlendi / Foto Galeri

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, gecede yaptığı konuşmada, kurduğu fabrika ile Denizli müteşebbislerine örnek olan Esat Sivri’nin yaşadığı zorluklara rağmen ayakta durmayı başardığını belirterek, “Esat Sivri bizim için her zaman hürmet edilen, sevgi duyulan bir kişi olarak kalacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Zeybekçi de, Denizli’de tekstil işi ile uğraşan herkesin kalbinde birer Esat Sivri olma hayali taşıdığını belirterek, DEBA’nın kapanmasında tüm tekstilcilerin alacağı dersler olduğunu dile getirdi.

TETSİAD Genel Başkanı Recep Tanrıverdi de, 65 yıl tekstile gönül vermiş bir kişi olan Esat Sivri için böyle bir geceyi düzenlemekten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, tecrübelerinden her zaman yararlanacaklarını ifade etti. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, ekonomik krizden ders çıkarmaları gerektiğini söyleyerek, “Denizli'de DEBA, Denteks, Ergün Kablo, EGS Holding, Esman, Atak Tekstil, Birlik Enerji ve nice firmalar battı ve kapılarına kilit vurdu. Bütün bu gelişmeleri bilimsel yöntemlerle iyi analiz etmeliyiz. Krizden ders çıkarmalıyız. Balık hafızalı olarak bu olayları unutmamalıyız, gerekli dersleri almalıyız” dedi.

İşadamı Esat Sivri'nin kardeşi Saim Sivri ise, DEBA'nın batışından sonra en çok işsiz kalan 2 bin kişiye üzüldüklerini dile getirerek, “Borçlarımızın arkasındayız, ödeyeceğiz. DEBA'yı yeniden ayağa kaldıracağız. Sivri ailesi, ağabeyim Esat Sivri'nin arkasında” dedi.
Konuşmaların ardından fabrikasının üretimini durdurmak zorunda kalan Esat Sivri’ye plaket, şilt, fahri üyelik beraati verilirken, üyelikten ayrılmasına rağmen dernek rozeti takıldı.

Haberin Devamı

Plaket takdim edilirken duygulanan Sivri, elde ettiği başarısında eşi Sevgi Sivri’nin büyük emeği olduğunu da vurgulayarak, onun önünde saygı ile eğildiğini aktardı.

Esat Sivri, girdiği ekonomik krizden dolayı, 1972 yılında, yüzde 70’i Sivri ailesine, yüzde 30’u Denizli esnafına ait şekilde kurduğu kentin ilk entegre ev tekstili fabrikası DEBA’nın üretimini 2009 yılında durdurarak iflas ettiğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!