IFC'den Mesa'ya hastane kredisi

Güncelleme Tarihi:

IFCden Mesaya hastane kredisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2003 01:40

Dünya Bankası'nın özel sektör birimi olan Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) Türkiye'deki ilk sağlık sektörü kredisini Mesa Grubu'na verdi. 11 milyon dolarlık kredi Ankara'da yapılmakta olan 45 milyon dolar tutarındaki özel Mesa Hastanesi'nin inşasında kullanılacak.

Mesa Grubu Sağlık Hizmetleri Müdürü Oğuz Engiz, Mesa'nın özkaynaklarından gelen 19 milyon dolarlık yatırımla yüzde 43'ü tamamlanmış olan Söğütözü'ndeki Mesa Hastanesi'nin inşası için Ocak 2003'te kredi başvurusu yaptıklarını ve Mayıs 2003'te olumlu yanıt aldıklarını kaydetti. Enkiz söyle konuştu: ‘‘IFC'nin Mesa'ya sağlık alanında 4 yıl ödemesiz ve ondan sonraki 7 yıl düşük faizli geri ödeme koşuluyla verdiği bu kredi Türkiye'de bir ilk. Özel sektöre sağlık alanıda sağlanan bu kredi bir güven işareti. Doğru projeyle gittik, kredi isteğimiz 4 ay gibi kısa bir sürede onaylandı. Biz de Mesa olarak Tükiye'nin en iyi hastanesini kurmak konusunda iddialıyız.’’

IFC Sağlık ve Eğitim Müdürü Guy Ellena ‘‘Türkiye'yi sağlık sektörü açısından yüksek öncelikli ülke saptadık. Özel sektörün katkısını arttıran projeleri destekliyoruz. Mesa ile daha önce de başarılı bir çalışma yaptık. Sağlık sektöründe de başarılı olacağına inanıyoruz’’ diye değerlendiriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!