IETT Genel Müdürü Baraçlı :Temassız kartlar dünya standartlarında

Güncelleme Tarihi:

IETT Genel Müdürü Baraçlı :Temassız kartlar dünya standartlarında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2010 10:25

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, “Akbil yerine kullanılmaya başlanan temassız kart kullanımıyla toplu taşımadaki hareketliliği ölçüp, hat optimizasyonuyla hatlarla ilgili iyileştirmeler yapıp, boşta gezen birimleri belirleyip, verimsiz kullanılan hatlarla ilgili analizleri daha rahat takip edeceğiz” dedi.

Baraçlı, İETT garajında yaptığı açıklamada, elektronik “Temassız kartlar”ın, kullanım kolaylığı açısından dünya standartlarında, yüksek özellikli kartlar olduğunu söyledi.

Akbil'de de istenilen sonuçlara ulaşıldığını aktaran Baraçlı, ancak İstanbul halkının hizmet standartlarını geliştirmeyi hedefledikleri için böyle bir değişikliği yaptıklarını kaydetti.

Temassız kartların İstanbul halkına farklı alanlarda kullanım kolaylığı sağlayacağını ifade eden Baraçlı, şu an şehir hatları vapurları, metrolar ve halk otobüslerinin kullanıma hazır olduğunu anlattı.

Baraçlı, “Temassız kart kullanımıyla toplu taşımadaki hareketliliği ölçüp, hat optimizasyonuyla hatlarla ilgili iyileştirmeler yapıp, boşta gezen birimleri belirleyip, verimsiz kullanılan hatlarla ilgili analizleri daha rahat takip edeceğiz. Bu kartların kullanımıyla özürlüleri, indirimlileri sınıf sınıf ayırarak, ücretsiz binişlerin nerelerden olduğunu takip edeceğiz” diye konuştu.

“Akbil'den temassız karta neden geçildiği” sorusuna karşılık Baraçlı, Akbil kullanımına devam ettiklerini, temassız karta geçip geçmeme konusunun isteğe bağlı olduğunu, ancak her yıl değişen indirimli sınıfta Akbil kullanan öğretmen, öğretim üyeleri, öğrenciler ve emeklilerle ilgili geçişi sağladıklarını kaydetti.
Baraçlı, yaşlılarla ilgili sorunları önleyecek tedbirler aldıklarını, internet üzerinden başvurulduğunda kartların yaşlıların adreslerine teslim edileceğini söyledi.
Hayri Baraçlı, öğrencilerin ise öğrencilikleri devam ettiği sürece kart kullanımlarının da süreceğini bildirdi. Baraçlı, temassız kartlara İETT'nin Akbil gişelerinden ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!