İDO'dan, Milli Emlak'a Topçular İskelesi için başvuru

Güncelleme Tarihi:

İDOdan, Milli Emlaka Topçular İskelesi için başvuru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2014 15:23

Yalova’nın Tavşanlı Belediyesi tarafında bugün yapılması planlanan Topçular İskelesi ile ilgili İDO’nun iki hafta önce Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. İDO, Gök Denizcilik tarafından kullanılan alan için sözleşmenin feshini talep etti.

Haberin Devamı

Yıllık geliri 200 milyon lira olarak hesaplanan Topçular-Eskihisar İskelesi ile ilgili tartışmalar sürüyor. Topçular İskelesi için, Tavşanlı Belediyesi bugün ihale düzenliyor. İhale şartnamesi bu sabah hazırlandı. İhaleye Gök Denizcilik şirketi davet edildi. İDO ise ihaleye davet edilmemesine karşın teklifini sundu.

İhale işlemleri süreci devam ederken, İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) geçtiğimiz ocak ayında, iki kez, Milli Emlak’a başvuruda bulunduğu öğrenildi. İDO ilk başvuruyu 15 Ocak’ta ikincisini ise 28 Ocak’ta yaptı. Başvuru metinlerinde, her iki yakadaki iskeleler için sözleşme sürelerinin sona erdiğine işaret edildi.

İDOdan, Milli Emlaka Topçular İskelesi için başvuru
GEMİLER GELDİ İSKELE GİTTİ

MAHKEMEDEN İZİN ÇIKMADI

Tavşanlı Belediyesi ile Gök Denizcilik arasındaki kira sözleşmesi 25 Eylül 2013’de sona erdi. Belediye meclis kararı ile sözleşme süresini 10 yıl uzattı. İDO, bu karara itiraz etti ve mahkemeye başvurdu. Bursa 1.İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması kararı verdi. İDO’ya göre işletme alanının sözleşmesinin sona ermesi ile işletme izninin de iptal edilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

İDOdan, Milli Emlaka Topçular İskelesi için başvuru
TAVŞANLI BELEDİYESİ, FERİBOT İHALESİNE SADECE ‘İSTANBUL LİNES’I ÇAĞIRMIŞ

Yine Gebze Belediyesi Gök Denizcilik arasında, Eskihisar İskelesi için sözleşme süresi 3 Ocak 2014’te sona erdi.

'SÖZLEŞMELERİ İPTAL EDİN'

Milli Emlak’a yapılan başvuruda her iki yakadaki iskelelerin sözleşmelerin sona ermesi ile söz konusu iskelelerin yola bağlantısının kalmadığına işaret edildi. Başvuruda iskelelerin idari ve fiziksel durumlarının limancılık faaliyetlerinin yürütülmesine yeterli olmadığına işaret edilerek yapılmış olan kullanma izin sözleşmesinin yeniden değerlendirilerek fesh edilmesi istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!