25 milyar dolarlık yatırımla kurulacak Teknosab ile 150 bin kişiye istihdam sağlanacak

Güncelleme Tarihi:

25 milyar dolarlık yatırımla kurulacak Teknosab ile 150 bin kişiye istihdam sağlanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 18:24

Bu yıl temeli atılacak dördüncü sanayi devriminin öncüsü olması planlanan TEKNOSAB’ın Bursa ekonomisi için yeni bir sıçrama noktası olacağını ifade eden BTSO Başkan Yardımcısı İlker Duran, “25 milyar dolarlık yatırım planlanıyor. 150 bin kişilik istihdam amaçlıyoruz. Türkiye ihracatına 40 milyar dolar katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Artık dünya ekonomisine ülkelerden ziyade rekabet gücü yüksek illerin yön verdiğini ifade eden BTSO Başkan Yardımcısı İlker Duran, ABD ile Japonya rekabette değil, San Fransico ile Tokyo’nun yarış halinde olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisi hakkında da değerlendirmelerde bulunan İlker Duran, “Türkiye’de birinci bölgede katma değerli üretim yapılıyor. Birinci bölgenin sürükleyici gücü ise Bursa’dır. Sermaye altyapısı, nitelikli iş gücü, yüksek kalite ve dinamik girişimci ruhu kenti ayrıcalıklı konumda tutuyor. Bursa Türkiye’nin lider sektörlerinin kümelendiği merkez konumundadır” diye konuştu.

Yeni nesil fuarlarla, fuar ziyareti sayısının 1 milyonu aştığını dile getiren İlker Duran, “80’e yakın ülkede 9 bin 500 alım heyetini iş dünyası ile buluşturduk. Girişimciliğe ve üyelere verilen desteklerle açılan firma sayısı yüzde 5’i aştı. Ülkenin moral kaynağı olduk. Bursa ekonomisi için yeni bir sıçrama noktası bu yıl temeli atılacak dördüncü sanayi devriminin öncüsü olacak TEKNOSAB’dır. 25 milyar dolarlık yatırım planlanıyor. 150 bin kişilik istihdam amaçlıyoruz. Türkiye ihracatına 40 milyar dolar katkı sağlamayı hedefliyoruz. İhracatçı sayımızı 10 bine, ihracatımızı 75 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyoruz. 100 Ar-Ge ve tasarım merkezi kurulması hedefleniyor. Kilogram başına ihracatı 8 dolara yükseltmek istiyoruz. Bursa yeni başarı hikayeleri yazacak . Özel sektör olarak yeni bir sorumluluğumuz var” ifadelerini kullandı.

Başta tekstil, otomotiv, metal sanayi, kimya, mobilya sektörleri olmak üzeri odak noktasının Bursa olduğuna vurgu yapan Duran, “3 saatlik uçuş mesafesinde 1.5 milyar nüfus var. Geçiş noktasındayız. Bursa 1000’e yakın yabancı firmanın yatırım hedefindedir. 21 sanayi bölgesi, bir serbest bölge ile Türkiye ekonomisinde çok önemli bir noktadayız. Kişi başına düşen 13 bin 700 dolar milli gelir ile 4. kent konumundayız. Yüzde 7.8 işsizlikle AB ortalamasından çok daha iyi durumdayız. Bursa iş dünyası olarak küresel gelişmeler ve tüm engellere rağmen ihracatımızı yüzde 11 arttırdık” ifadelerini kullandı.

Bursa’nın 13 milyar dolarlık yıllık ihracat rakamı ile 112 ülkeyi geride bıraktığına dikkat çeken İlker Duran, “4 dolarlık  ihracat kilogram birim fiyatı ile 2023 hedeflerini yakaladık. Ulaştığımız nokta yeterli değil. BTSO olarak ‘Bursa büyürse Türkiye büyür’ mottosuyla standartları belirleyen Bursa için yola çıktık. Projeler ile Bursanın rekabet gücünü artırdık. Ortak aklın gücüyle, tüm kent dinamikleriyle Bursa’nın sanayi dönüşümünü başlattık. 4.0’a geçişte Ar-Ge, inovasyon, tasarım odaklı birçok projeyi harekete geçirdik. Yeni nesil sanayi bölgesi, mükemmeliyet merkezleriyle, yenilikçi üretim modeli ağırlık verdiğimiz çalışmalar arasında.  Ur-Ge projeleri, ticari safari ve fuar organizasyonları düzenliyoruz. BTSO Akademi gibi Türkiye‘ye örnek projeler gerçekleştirdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülke olarak seferberlik ilan edildiğini hatırlatan BTSO Başkan Yardımcısı İlker Duran, “Tüm kentlerin ve kurumların dahil olacağı istihdam seferberliğine 80 bin istihdam hedefi ile katıldık. 670 bin kişiye özel sektör olarak istihdam sağlıyoruz. 750 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Tüm firmalar bu seferberliğe davetli. Omuz omuza verince sorunlar aşılabilir. 2017’nin Türkiye’nin yeniden şahlanışa geçtiği bir yıl olmasını umuyoruz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!