Hürriyet Dünyası Kayseri'de buluştu: Türkiye ikinci sıçramaya hazır

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Dünyası Kayseride buluştu: Türkiye ikinci sıçramaya hazır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2013 00:00

‘HÜRRİYET Dünyası Bölge Buluşmaları’nın yeni durağı Kayseri oldu. ‘Kayseri’den Türkiye’ye Bakış’ teması ile düzenlenen toplantıda konuşan Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, “Geldiğimiz noktada Türkiye artık ikinci sıçramasını gerçekleştirmeye hazırlanıyor” dedi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET Dünyası’nın bir süredir Anadolu’nun çeşitli kentlerinde gerçekleştirdiği Bölge Buluşmaları’nın yeni durağı Kayseri oldu. ‘Kayseri’den Türkiye’ye Bakış’ teması ile dün gerçekleşen toplantıda, Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’nin son 10 yılda çok ciddi bir ekonomik büyüme sağladığını belirterek, “Geldiğimiz noktada artık ikinci sıçramayı gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz. Bu anlamda geçmişte yaşanan vakit kaybettiren tartışmalara saplanıp kalmamalı, daha iyi bir gelecek planlamalıyız” dedi. Ergün, Türkiye’nin terör, son haftalarda yaşanan olaylar gibi önemli sosyal sorunlarını bir yük olarak ayağından pranga olarak bıraktığı gün hızına hız katacağını vurguladı.

KAYSERİ’DEN SESLENDİ

Toplantıya Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ün yanı sıra, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayresi Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şube Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ve çok sayıda sanayici işadamı katıldı. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu,  Reklam Direktörü Gönül Birkiye ve Hürriyet yöneticilerinin katıldığı Kayseri Ommer Otel’de gerçekleşen toplantıda, gelişen teknolojinin iş hayatına yansımaları ele alındı. Teknolojinin ülkenin her köşesine yaygınlaştırılmasının öneminin altı çizildi.


Hürriyet Dünyası Kayseride buluştu: Türkiye ikinci sıçramaya hazır


SADECE ANKARA’DAN DEĞİL

Ülke kalkınmasında KOBİ’lerin ve yeni teknoloji geliştirmenin katkısının her geçen gün artttığını belirten Ergün şöyle konuştu: “Gerçekleştirilen ekonomik faaliyetlerin ülke genelinde yaygınlaştırılması da büyük önem taşıyor. Türkiye’yi nasıl sadece Ankara’dan yönetmek mümkün değilse, İstanbul’un belli semtlerinden yorumlamak ve anlamak da mümkün değil. Hürriyet’in yaptığı gibi bu tür organizasyonlar hem beyin fırtınası yapmak, fikir alışverişi yapmak amacıyla önemli organizasyonlar. Bu buluşmalarla ülkemizin sorunlarına daha güzel çözümler bulabiliyoruz.” Bugün, sadece bir cep telefonuyla herhangi bir köşe yazarının yazısının okunabildiğini söyleyen Ergün, “Dünyanın öbür ucundaki bilgiye de avucunuzdaki bir cihazla ulaşmanız mümkün” dedi. Siyasilerin Anadolu’yu karış karşıya gezdiğini, milletin, sanayicinin nabzını tutuğunu da belirten Ergün, Türkiye üzerine konuşan kafa yoran insanlarının da Anadolu ile buluşmalarının önemine değindi.

Haberin Devamı


7 gün 24 saat açık bir dükkân gibiyiz

HÜRRİYET Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, elindeki akıllı telefonu göstererek başladığı konuşmasında şunları söyledi:  “Elimde bu gördüğünüz telefon aslında neredeyse Hürriyet’in 65 yılını özetleyecek kadar kapsamlı bir cihaz. Bugün teknolojik gelişmeler ile birlikte gelinen noktada sadece kağıda resimleri, harfleri basıp, kamyonla dağıtmanın artık yeterli olmayacağını benim gibi bu işi 35 yıldır yapanlar da idrak etmek zorunda kaldı.  Hürriyet olarak bu değişim, dönüşümü kendi iş alanımızda gerçekleştirmek üzere birçok önemli adım attık. “
Berberoğlu, attıkları en önemli adımlardan birinin işin yayın kısmını tek elden yönetmek olduğunu belirterek, “Biz sabah saat 8’de olmuş bir deprem için sadece gazeteye hazırlık yaptığımız günlerde hiç de o kadar da erkenden telaşlanmaya başlamazdık. Gün içinde gelecek bilgileri, fotoğrafları baskı saati yaklaştıkça ele alır, ona göre hazırlığımızı yapardık. Ama şimdi olayın olduğu ilk 5 dakika içinde ilk haberi internet sitemizden vermeye başlıyoruz ve bunu gün boyunca güncelleyerek, hedef kitlemizi sürekli olarak en güncel bilgiyle besliyoruz. Yaptığımız iş 7 gün 24 saat açık bir dükkân mantığına döndü” diye konuştu.

BEĞENİLEN HABER VAR

Medya sektöründeki dijital dönüşümün okuyucuya-izleyiciye katkıları konusunda ise Berberoğlu şu görüşleri dile getirdi: “Dijital medyada iki yönlü bir trafik var. Artık dijital medyada okuyucu-izleyici, bizleri yönlendirmeye başladı. Onların istedikleri, beğendikleri, söyledikleri adeta mecranın kendisi olmaya başladı. Sadece kurumların internet sitelerinden söz etmiyorum. Bloglar, sosyal medyada paylaşılan videolar, resimler bunların beğenilmesi, paylaşılması gibi tüm bu interaktif süreçten söz ediyorum. Okuyucu, haberi beğenip beğenmediğini artık size bildiriyor, Geldiğimiz noktada artık ‘ben söylüyorum, sen dinle’ medyasından karşılıklı etkileşimin olduğu bir sürece girdik. ”

Haberin Devamı


Kayseri’ye bilim merkezi müjdesi

Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Nihat Ergün, Kayseri’lilere kente Türkiye’nin ilk bilim merkezlerinden birinin kurulacağı müjdesini verdi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğinde bir bilim merkezi kurulacağını söyleyen Ergün, “Kontratı imzaladık. Belediyemiz binasını yapacak, içeriğini de biz hazırlayacağız. Biz Türkiye olarak bilim merkezleri konusunda geç kaldık, ABD’de 300 tane var. Çocukların, gençlerin, yetişkinlerin, bilim insanlarının faydalanabileceği farklı seviye ve içeriklerde bilim merkezleri ülkenin gelecek nesillerinin bilime yatkın olarak yetişmelerine büyük katkı sağlıyor. Öncelikle ilkokul, lise ve üniversitelere yönelik içeriklerde bilim merkezleri kuracağız. Hedef 81 ilde bunları kurmak. Biz her yere bilim merkezi açmayı istiyoruz. Ama bunlardan en çok faydalanacak olanlardan biri de Kayseri. ”

Haberin Devamı

Şiddeti önlerken anlamaya da çalıştık

GEZİ Parkı olaylarına de değinen Nihat Ergün şu değerlendirmeyi yaptı: “Kitlenin hassasiyetlerini yansıtma rolü var, bazen manipülasyon ile de karşı karşıya kalıyoruz. Medyanın kendisi manipülasyon aracı olarak kullanılabiliyor, bazen kendisi de manipüle oluyor. Hassas çizgileri korumamız gerekiyor. Şöyle bir hassasiyet göstermek lazım. Doğruluğu teyit edilmiş bir bilgiden yararlanmalıyız. Bugünkü mecra tertemiz değil doğru, yanlış, kirli, temiz iç içe. Şiddeti önlemeye çalışırken anlamaya çalışmak gerekiyor. Bilginin tamlığına, temizliğine bakanlar rasyonel baktı. Son olaylar herkes için ciddi muhasebe edilmesi gereken bir durum. Sıcağı sıcağına muhasebe yapmak doğru değil. Soğukkanlı bir döneme giriyoruz. Şimdi herkes daha iyi muhasebe yapacaktır. Çıkarılması gereken bir sürü ders var. “

Haberin Devamı


Hedef 10 milyon kişiye ulaşmak

/images/100/0x0/55ea48d3f018fbb8f875f548

HÜRRİYET Reklam Direktörü Gönül Birkiye ise Hürriyet Dünyası’nda oluşturulan mecra karmasını anlattı. Son dönemde yaşanan dönüşümle birlikte Hürriyet’in logosunun değiştiğini belirten Birkiye, şunları söyledi: “Logomuza gazete, cep, web ve tablet ifadeleri eklendi. Böylece birden çok mecradan yapılan yayına vurgu yapıldı. Son dönemde yürütülen çalışmalarda elbette reklamverenlerin de istek ve beklentileri göz önüne alındı. Son bir yılda 5.5 milyon ziyaretçiden 6.5 milyon erişime ulaştık. Bugün Hürriyet Dünyası günde 6.5 milyon ziyaretçi söz konusu. Bu rakamı en kısa zamanda 10 milyon erişime çıkarmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Ülkeler gibi şehirler de rekabet içinde

KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ülkeler arasındaki rekabetin aynı şekilde şehirler arasına da yansıdığını belirterek, teknolojik gelişmelerin şehrin büyümesi için kullanılmasının önemine dikkat çekti. Rekabette geri kalmamak için teknolojiyi günlük hayatın her alanına uygulamak gerektiğini söyleyen Özhaseki, şöyle konuştu: “Şehircilik açısından teknolojiyi takip edip, uyum sağlarsanız o zaman şehir gelişiyor. Eskiden su bulana rahmet okunuyordu şimdi şehri ileriye götürecek büyük projeler gerçekleştirmelisiniz.”

Teknolojiyi takip ve uyum

KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, Hürriyet’in Kayseri’de ve daha birçok kentte toplantılar düzenlemesinin önemine değinerek şunları söyledi: “Eskiden gazeteler sadece İstanbul’dan Anadolu’ya bakar Türkiye’nin haberlerini İstanbul’dan görürlerdi. O nedenle Hürriyet’in buraya gelerek bir toplantısı yapması bu anlamda çok önemli. Yöneticilerin her alandaki iş sahiplerinin teknolojiyi yakından takip etmesi gerekiyor. Kayseri buna güzel bir örnek. Türkiye’nin en büyük 1000 şirketi arasında Kayseri’den 34 firma var. ”

Varlık barışı tüm vergi cezalarına karşı bir sigorta

HÜKÜMETİN halen uygulanmakta olan Varlık Barışı düzenlemesine değinen Hürriyet Yazarı Şükrü Kızılot, katılımcıları vergi ve sosyal güvenlik konularındaki son gelişmeler konusunda bilgilendirdi. Varlık Barışı’nda asıl amacın gelen paranın Türkiye’de kalmasını sağlamak olduğunu söyleyen Kızılot, “Varlık Barışı kapsamında yurtdışından Türkiye’ye getirilen varlıklar için yüzde 2 vergi ödenecek. Ve bunun sonucunda da geriye doğru olan tüm vergi cezalarına karşı da bir sigorta sağlanmış oluyor” dedi. Şirketlerin 1 Temmuz’a kadar ana sözleşmelerini değiştirmeleri gerektiğini belirten Kızılot şöyle konuştu: “Bu süre içinde sözleşmelerini değiştirmeyenler bazı avantajlardan yararlanamayacak. İçinde bulunduğumuz haziran ayının sonuna kadar yevmiye defterinin tasdiki yapılması gerekiyor. Ayrıca işyerinde kullanılan fatura, yazar kasa fişi gibi her türlü kâğıda şirketin yönetim kurulu başkanının adı soyadı dahil tüm bilgilerinin yazılması gerekiyordu. Ancak bu değiştirildi, Şimdi 2014’ten itibaren sadece yönetim kurulu üyelerinin ya da genel müdürün   adı yazılacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!