hurriyet.com.tr'ye ödül

Güncelleme Tarihi:

hurriyet.com.trye ödül
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2011 12:41

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği ile Türkiye Deri Vakfı'nın düzenlediği iftar yemeğinde sektöre katkılarından dolayı hurriyet.com.tr'den Eren Güler'e ödül verildi.

Haberin Devamı

Organizasyonda ödül alan diğer gazeteciler şöyle:

Anadolu Ajansı'ndan (AA) Andaç Hongur, ANKA'dan Hamide Hangül, BloombergHT'den Burak Karagöz, Cumhuriyet Gazetesi'nden Murat Gülderen, Dünya Gazetesi'nden Serap Güneş, Hürriyet Gazetesi'nden Sadi Özdemir, Milliyet Gazetesi'nden Eylem Türk, Sabah Gazetesi'nden Kerim Ülker, Star Gazetesi'nden Yaşar Kızılbağ, Yeni Şafak Gazetesi'nden Yılmaz Yıldız, Türkiye Gazetesi'nden Tülay Dur ve Zaman Gazetesi'nden Arif Bayraktar.

SEKTÖRÜN HEDEFİ RUSYA VE ÇİN

Organizasyonda bir konuşma yapan Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Mehmet Ali Dinç, yılda 3 milyar doları aşan bir ihracat rakamı gerçekleştiren Türk deri sektörünün, önümüzdeki dönemde Çin ve Rusya pazarında daha aktif rol alarak, 2023 yılında ihracat rakamını 4.5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini söyledi.

Haberin Devamı

Dinç, "Çin’deki deri ve deri ürünleri üretiminde ortaya çıkan işçilik ve maliyet artışları, Türk Deri sektörüne önemli bir avantaj sağlayacak. Bunun yanı sıra son ekonomik gelişmeler sonucunda Rusya pazarında oluşan durgunluğa rağmen, sektörümüz için en büyük ve en önemli pazar halen Rusya’dır. Her iki pazarın korunması ve geliştirilmesi için gerekli önlemleri şimdiden almak durumundayız" dedi.

İstanbul Deri Fuarı sektörü buluşturacak

Sektörün 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşabilmesi için fuar organizasyonların çok önemli olduğunu vurgulayan Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Çandar ise, “Bunlardan biri önümüzdeki İstanbul Deri Fuarı IDF’dir. Bu yıl 17-19 Ocak 2012 tarihleri arasında TÜYAP fuar alanında IDF’de buluşacağız. Moralsiz bir yıl olan 2009 yılı sonrasında fuarımız tekrardan ivme kazanmıştır. Fuara sektörümüzün ilgisi oldukça yüksek, ancak, önemli olan bu fuarı dünyada ses getiren, küresel, uluslararası niteliği perçinlenmiş bir fuara dönüştürmek. Türk Dericiliğinin aldığı küresel rol bunu gerektiriyor. Bu sayede sektör unsurlarının daha doğru konumlandığı uluslararası fuarları da tetikleyebileceğiz. Fuarımıza Yunanistan’dan Rusya’ya, İtalya’dan Almanya’ya, Amerika’dan, Pakistan’dan, Çin’den talepler var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!