‘Hürriyet Benim’ şarkısında sen de ol!

Güncelleme Tarihi:

‘Hürriyet Benim’ şarkısında sen de ol
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2013 00:52

Hürriyet’in yeni kampanyası “Hürriyet Benim” okurlara çok farklı bir pencere açıyor. İsteyenler www.hurriyetbenim.com’a girerek, “Hürriyet Benim” şarkısının görüntülerine kendi sözve görüntülerini ekleyebiliyor. Dahil oldukları klibi de sosyal platformlarda paylaşabiliyor.

Özgür yayınKampanyanın tanıtımında konuşan Aydın Doğan “Bir yayının ekonomik bağımsızlığı yoksa, yayın özgürlüğüde yoktur. Adam gibi yapılırsa, gazetecilik dünyanın en şerefli mesleğidir” dedi.

Haberin Devamı

Ekmek kadar, su kadar, sevgi kadar gerekli bir şey özgürlük. Yasalar, Anayasalar, anlaşmalar, sözleşmeler, politik ya da apolitik dilimiz, hep aynı şeyi söyler: “İnsan eşit ve özgür doğar” der.
Ama hayat, çoğunlukla doğrulamaz bunu. Sahip olmak için mücadele gerektiren bir manzaradır özgürlük; ve herkes ona farklı bir pencereden bakar.
Kimi yazma özgürlüğü ister, kimi sorma… Kimi istediği gibi konuşma özgürlüğü ister, kimi susma… Kimisi için okula gidebilmektir özgürlük, kimi için çalışmak, dans edebilmek, şarkı söyleyebilmek, sızana kadar içebilmek. Kimi öteki olmamak ister, kimi fırsat eşitliği… Kimi için âşık olacağı/seveceği kişiyi kendi seçmek ya da inancını dilediği gibi yaşayabilmektir özgürlük, kimi için anadilini konuşabilmek… Bir başkası için istediğini giyebilmek, örtmek ya da açmak… Bazıları içinse şiddetsiz bir ortamda yaşayabilmek ya da sadece hayatta kalabilmek. Çoktur tanımı özgürlüğün, neredeyse dünya üzerinde yaşayan her bir birey kadar çok...
Bu yıl 65’inci yaşını kutlayan ve “Gazete, web, cep, tabletten, sosyal medyadan her an, her yerde, 7x24 içerik paylaşımı” sloganıyla çağın yayıncılığında liderliğini sürdüren Hürriyet, yeni imaj kampanyasında bireylerin her türlü özgürlük talebine odaklanıyor. Bir arada yaşama kültürüne vurgu yapıyor; kulaklarını tıkama yerine dinlemeyi, ötekileştirme yerine anlamayı öneriyor, toplumun bütün bireylerini ve onlar için anlamlı olan özgürlükleri kucaklıyor. Hürriyet, dün başlayan ‘Hürriyet Benim’ kampanyası çerçevesinde, kendi bireysel özgürlük talebini dilediğince ifade etmek isteyenler için dijital proje başlattı. Bu kapsamda bestesini İlkay Gürpınar’ın, düzenlemesini Emre Irmak ve Jingle Jackson’un yaptığı yeni şarkı ile D Production’un prodüksiyonluğunu ve Selim Demirdelen’in yönetmenliğini üstlendiği klip okurların katılımına açıldı.

İŞTE TÜRKİYE'NİN YENİ ŞARKISI

Haberin Devamı

SİZ DE KATILIN

Projeye göre, www.hurriyetbenim.com adresine girenler, şarkının sözlerine ve klip görüntülerine kendi söz ve görüntülerini ekleyerek bireysel özgürlük taleplerini ifade edebilecekler. Şarkıda benim de sözüm olsun, diyen okurlar, sitede yer alan çok sayıda bireysel özgürlük cümlesinden birini seçerek şarkıya ekleyebilecek. Ayrıca fotoğrafını da klibe koyabilecek. İşlemi tamamladıktan sonra, anında kendi görüntülerinin olduğu klibe sahip olacak ve istedikleri sosyal platformda paylaşabilecek.

Haberin Devamı

Hürriyet Benim

Yazabilirim sorabilirim
Gönlümce konuşabilirim
İstersem susabilirim
Hürriyet benim
Sevebilirim seçebilim
Aşkımdan ölebilirim
Ben kendim olabilirm
Hürriyet benim
Hak benim hayat benim
Yol benim seçim benim
Özgürüm hürüm, bireyim
Hürriyet benim
Uçabilirim çoşabilirim
Başka dilde doğabilirim
Hayalime koşabilirim
Hürriyet benim
Hak benim hayat benim
Yol benim seçim benim
Özgürüm hürüm bireyim
Hürriyet benim
Hak benim hayat benim
Yol benim seçim benim
Ben bir ağaç olabilirim
Hürriyet benim
Hürriyet benim

BAKMADAN GEÇME!