Hükümette buğday krizi 170 bin lira sınırına takıldı

Güncelleme Tarihi:

Hükümette buğday krizi 170 bin lira sınırına takıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2001 00:00


Süleyman DEMİRKAN-Şehriban OĞHAN/ANKARA
Haberin Devamı

Daha önce, yapılan Bakanlar Kurulu toplantılarında, çiftçiye verilecek para ve krediler konusunda sert biçimde tartışan Devlet Bakanı Kemal Derviş ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, hububat fiyatları konusunda da anlaşamadı. Önceki gün Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan başkanlığında yapılan ‘‘hububat zirvesi’’ gergin havada geçti. Gökalp ile Derviş uzlaşamayınca, taban fiyatının yarınki Bakanlar Kurulu'nda belirlenmesi kararlaştırıldı.

Gökalp, hububat fiyatının kilo başına 178 bin 200 lira olmasını önerdi. Derviş ise ciddi bir ekonomik program uygulandığını anımsatarak, şunları söyledi: ‘‘Enflasyona değil hedeflenen enflasyona uygun fiyat vermek zorundayız. Bu da öngördüğümüz yılsonu enflasyonu olan yüzde 52.5 oranında artış demektir. Bunun karşılığı da yaklaşık 155 bin liradır.’’

Gökalp'in, talep ettiği fiyatı 170 binin altına kadar çektiği ancak Derviş'in, enflasyon hedefinin üzerindeki bir artışın programdan sapma anlamına geleceğini vurgulayarak, kabul etmediği öğrenildi. Görüşme gergin bir havada sona ererken, Özkan'ın önerisi üzerine, hububat fiyatının yarın yapılacak Bakanlar Kurulu'nda belirlenmesi kararlaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!