Hükümet ekonomi için bu ay mesai yapacak

Güncelleme Tarihi:

Hükümet ekonomi için bu ay mesai yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2001 00:00

Haberin Devamı

Ocak ayı, IMF'ye Niyet Mektubu ile verilen taahhütler açısından, ekonomi ajandasının kilit dönemini oluşturacak. Bu ay, bankacılık sektörü ve özelleştirme alanlarında bir dizi kritik kanun ve karar hayata geçirilecek.

Elektrik Piyasası Kanunu:

TBMM'ye sunulan Elektrik Piyasası Kanunu tasarısı, bu ay sonuna kadar yasalaşacak. Bu kanun çıktıktan sonra, elektrik satıf tarifeleri, yasanın öngördüğü bağımsız Elektrik Düzenleme kurulu tarafından belirlenecek.

TEAŞ üçe bölünecek:

TEAŞ'ın üçe bölünebilmesini sağlamak amacıyla 233 sayılı KİT KHK'sinde değişiklik yapılacak. Yasal düzenleme ay sonuna kadar TBMM'den geçirilecek. TEAŞ; Elektrik Üretim, Elektrik Dağıtım ve Elektrik Satış olmak üzere üç ayrı şirkete bölünecek.

TEKEL:

Tekel'in özelleştirme öncesinden yeniden yapılandıran kararname ile Tekel'i özelleştirme kapsamına alacak ÖYK kararı Ocak 2001 sonuna kadar çıkarılacak.

Alkollü İçkiler Kanunu:

Ocak 2001 sonuna kadar çıkarılacak.

Tütün Kanunu:

Ocak 2001 sonuna kadar çıkarılacak.

Yeniden Yapılandırma Kurulları:

Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlakbank'ı, özelleştirmeye hazırlayacak Yeniden Yapılandırma kurulları 13 Ocak tarihine kadar çalışmaya başlayacak.

Banka kredilerine garanti:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, tasarruf mevduatı ile dış kredilere sağlanacak garantinin kapsam ve içeriğini 15 Ocak tarihine kadar açıklayacak.

Etibank ve Bank Kapital:

TMSF bünyesine alınan Etibank ile Bank Kapital'ın finansal açıdan yeniden yapılandırılmasına ilişkin detaylı plan bu ay sonuna kadar kamuoyuna açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!