Hristo ve Eleni Edirne’de veresiye defterine girdi

Güncelleme Tarihi:

Hristo ve Eleni Edirne’de veresiye defterine girdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2011 00:00

Yunanistan’daki ekonomik krizin etkileri, Edirneli esnafın veresiye defterinde de görülüyor.

Haberin Devamı

Edirneli esnaf krizdeki Yunan komşularına bazen senet, bazende açık hesap veresiye mal veriyor. Tarihi Alipaşa Çarşısı Esnafları Derneği Başkanı Erdem Erişgen, Edirneli esnafın Yunanlılar’ın son dönemdeki  krizinin ardından, veresiye isteyenlerin hesaplarına yazarak, veresiye mal verdiklerini söyledi.

Borca sadıklar

Yunanlılar’ın dürüst insanlar olduğunu anlatan Erişgen, “Senet almadan dahi veresiye veriyoruz. Nasıl falanca köydeki Ahmet ağayı tanıyorsak, Yunan Hristoyu’da tanıyoruz. Nasıl her millette borcuna sadık olmayan insanlar olabilir. Ama Yunanlılar’da buna daha az rastlanıyor. Sürekli açık hesap, bazen senetle mal veriyoruz. Halkımız küçük esnafın kıymetini bilmeli. Bakın Yunanlılara dahi veresiye veriyoruz. Bunu alışveriş merkezlerinde yapamazlar. Avrupa’da veresiye diye bir sistem yok. Onlar da şaşırıyor bu itimat ve güvene. Esnafımız o konuda çok sabırlı” dedi. Bir başka esnaf Ersun Solmaz ise, “Krizden önce bonkörce para harcayan Yunanlı komşularımız, şimdilerde uzun süre pazarlık etmeye başladı. Edirne’den baklava, ekmek, yufkanın yanı sıra kıyafet alan Yunanlılar, cuma pazarına da büyük ilgi gösteriyor.”

Haberin Devamı

Türkiye sınırına yakın oturan Yunanlılar Pazarkule Sınır Kapısı’nı kullanarak günü birlik ziyaret ve alış verişleri için Edirne’ye geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!