Hopa’da İstanbul Bazaar açıldı 15 bin Gürcü geldi

Güncelleme Tarihi:

Hopa’da İstanbul Bazaar açıldı 15 bin Gürcü geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2010 00:00

Türkiye’nin Gürcistan sınırındaki Artvin’in Hopa İlçesi Kemalpaşa Beldesi’nde İstanbul Bazaar dün hizmete açılırken ilk günde alışveriş yapmak için yaklaşık 15 bin Gürcü sınırdan geçiş yaptı.

Artvin’in ilk alışveriş merkezi olan ve Türkiye ile Gürcistan arasındaki Sarp Sınır Kapısı’na 2 kilometre uzaklıkta bulunan ‘İstanbul Bazaar’ın açılışına Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu ile Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşholomidze katıldı. İstanbul Bazaar’ın sahibi Kuzey Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özkemal Temur, 10 milyon lira yatırımla inşa edilen ‘İstanbul Bazaar’ın çok sayıda yerli ve yabancı markayı Kemalpaşa’da buluşturduğunu belirterek, şöyle dedi: “İstanbul Bazaar’la birlikte, bölgenin 1.5 milyar dolara ulaşan ticaret hacmine yıllık 50 milyon dolarlık katkı sağlamayı hedefliyoruz. İstanbul Bazaar Alışveriş Merkezi, Artvin’in ilk ve tek alışveriş merkezi. İstanbul Bazaar’ın hedefi, her gün sınırı geçen 15 bin Gürcü’yü ağırlamak. 20 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve 35 mağazanın yer aldığı alışveriş merkezi, 300 kişi istihdam edecek.”
Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşholomidze de şöyle konuştu: “20 yıl önce böyle bir günü tahmin bile edemezdik. O kadar birbirimizden uzaktık. Ama bugün birlikteyiz ve ortak bir havaalanına sahibiz. Sınır kapısından vizesiz rahat bir şekilde geçişler sağlanıyor. Daha da ileriye giderek pasaportsuz geçişleri nasıl sağlarız diye düşünüyoruz. Emin olabilirsiniz, bunu başarabilirsek iki ülke içinde başarılara sebep olacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!