Hollywood’a rakip stüdyo kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Hollywood’a rakip stüdyo kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2012 00:00

Mars Entertainment Group sinema salonlarından sonra film yapımcılığına soyundu. Mars CEO’su Muzaffer Yıldırım, yılda 8-10 film yapacaklarını belirterek, “Ayrıca Warner Bros gibi dev bir stüdyo kuruyoruz. Hollywood ile rekabet edebilecek! 20 milyon dolarlık dev bir film fonu da kurduk” dedi.

Haberin Devamı

SİNEMA, spor, SPA, restorancılık gibi alanlarda faaliyet gösteren Mars Entertainment Group’un CEO’su Muzaffer Yıldırım mutluluk sanayinde çalıştıklarını belirterek, bu sanayideki performanslarının Amerikalı Colony Capital, Actera Group ve Esas Holding gibi devleri de yatırımcı olarak çektiğini belirtti. “İşimiz eğlence. Biz de yaparken eğleniyoruz. Aslında herkes perdenin önünü görüyor ama arkasında çok büyük bir üretim var” diyen Yıldırım, eğlence endüstrisindeki dev yatırımlarını anlattı.
- Bir film stüdyosu mu kuruyorsunuz?
-  Evet, böyle bir plan var. Warner Bross gibi, onu örnek aldığımız çok büyük bir stüdyo kuracağız. İsmi ‘Filmmall’. Aynı zamanda 20 milyon dolarlık dev bir film fonu kuruyoruz.

ASLA KÜÇÜK DÜŞÜNMÜYORUM
- Nasıl yürüyecek bu?
-  Bağımsızlara, yönetmenlere açık Hollywood, Bollywood tarzı bir yapı… Senaryo, ofis vs. bulunacak. Daha sonra dev platolar kurmayı planlıyoruz. Hiç küçük düşünmüyorum! Asla küçük düşünmüyorum! Yılda 8-10 iyi film yapmayı planlıyoruz. Türk sinemasını komple değiştirecek bir proje bu…
- Film yapımcılığına da başladınız.
-  Ciddi ciddi sinema yapımcılığına girdik. Yılda 4-5 film yapmak istiyoruz. 16 Kasım’da vizyona giren ‘Dağ’ bunun örneklerinden biri. 30 Kasım’da vizyona girecek Eve Dönüş filminin de yapımcısı biziz.

Haberin Devamı

CİRO 10 FİLMDEN GELİYOR
- Sinema sektörü nasıl gidiyor peki? Örneğin Türk dizilerin gösterdiği başarı sinema için söz konusu değil.
-  Türkiye’de yılda 45 milyon sinema bileti satılıyor. Bunu 85 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için içerik lazım. Bu da filmdir. Onu da üretmek gerek! Eğer iyi bir ürün yaparsanız Türkiye’de de yurtdışında da satarsınız. Türkiye’de yılda 60-70 film çekiliyor fakat cironun yüzde 90’ı, 10 tane filmden geliyor. Geri kalan filmler ise cirodaki yüzde 10’luk kısmı paylaşıyor. Çok kalitesiz prodüksiyonlar var. Sanat filmi de tüketiciye ulaşmalı. Bu iş festival filmleri ve box office diye ikiye ayrılır. En büyük eksik senaryo. Filmin matematiği o… Çok iyi yönetmenler var ama senaryoda sıkıntılıyız. Amerika’da yılda 40 bin kadar senaryo tescilleniyor.
- Başka yeni yatırım planlarınız var mı?
-  Her yıl filmler hariç 50 milyon dolar yatırım yapıyoruz.

Haberin Devamı

Yataklı restoran açtı
- Yataklı bir restoran açtınız Karaköy’de. Nedir o tam olarak?
-  NumNum’lardan başka alanlara yatırım yapmak için çıktık. O hatalı bir karardı, bugün olsa çıkmazdık. Ama en azından Mehmet Gürs’te kalması bizi mutlu etti. Şimdi iki ortak yeme-içme alanını yeniden yapılandırıyoruz. Hem cool hem de kitlesel restoranlar açacağız. Nu Pera ve Backyard gibi mekanların ardından Karaköy’de yeni bir yer açtık. Unter diye süitli, yataklı bir restoran. Çatıda bir suit var. Bazen bir yeri kapatıp eğlenmek istersiniz ya da gecenin sonunda eve dönmek zor gelir… İşte o gibi durumlar için. Ya da restorana gitmeden süitte yemek için hazırlanabilirsiniz. İstanbul gece hayatını şaşırtacak bir iki konseptimiz daha var.

Haberin Devamı

Spor kültürümüz komik durumda

- Sor yapma alışkanlığının olmadığı bir toplumda salonlar açıyorsunuz. Zor değil mi?
-  Türkiye’de spor yapma kültürü komik durumda. Son dönemde sağlığa katkısı medyada çok vurgulanınca bir miktar ilgi arttı. İstanbul’da büyük spor kulübü 35 taneyi geçmez. Mahalle aralarında da ancak 60 tane kadar vardır. New York’ta 700 spor salonu var. Almanya da bu konuda çok ileri. Spor bir disiplin işi. O bize zor geliyor, bizde yok maalesef. Çabuk sıkılıyoruz. Her pazartesi diyete her hafta sonu spora başlarız ama devamı gelmez. Yılda 60 kez spor yapan bırakamaz.

Dört evlilik yapan tek firmayız
- Pek çok ortak, yabancı yatırım aldınız…
-  Bugüne kadar 4 tane evlilik yapan tek firmayız. Aslında 3 evlilik ama biri iki fonla. Sinemada şu anda 500 salon üstündeyiz ve 2015’te 1000 salona ulaşacağız. Spor salonları zinciri MAC’tan şu anda 5 tane var ama 2015’te bu sayı 60’a çıkacak. Ocak ayına kadar 4 tane daha açacağız. Hizmet kalitesi aynı olan ancak daha az servis sunan Macfit daha küçük bütçelerin ulaşabildiği bir salon olacak. Bu konsepti açmak da daha kolay olacak.

Haberin Devamı

Menderes tedavi edecek

- Ortağınız Menderes Utku Amerika’ya mı yerleşti?
-  Menderes, New York’ta psikoloji masterı yapıyor. Yılarca beni delirtti şimdi okumaya gitti. Dönüp herhalde beni tedavi edecek. Amerika’da işletme okumuş adam birden psikolojiye merak sardı. Şaka bir yana buna çok merak sardı ve yapıyor olmasından ben de çok memnunum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!