Hollanda'nın Türkiye yatırımları

Güncelleme Tarihi:

Hollandanın Türkiye yatırımları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2007 09:08

Honda Motor Co. Başkanı Takeo Fukui'nin ziyaret ettiği Türkiye'de 20 bin adetlik üretim kapasitesinin 50 bin adede çıkacağı ve 50 bin adetlik üretim ile Honda Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağı bildirildi

Haberin Devamı

Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaaslan tarafından, Fukui'nin Türkiye'de dün ve bugün gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin yapılan yazılı açıklamada, ülkeye ilk kez gelen Takeo Fukui'nin sabah saatlerinde Honda bayilerini gezdiği, yeni yatırım yapan bayilerde satış sistemini incelediği ve değerlendirdiği, Honda Türkiye fabrikasında çalışanlar ile toplantılara katıldığı bildirildi.

Açıklamada, Fukui'nin şu izlenimleri edindiği kaydedildi:
“Türkiye, potansiyeline inandığımız bir ülke. Honda Türkiye'de 20 bin adetlik üretimin 50 bin adetlik üretime çıkmasıyla yeni bir dönem başlayacaktır. 50 bin adetlik üretim ile Avrupa'da Honda'ya yeni kapılar açılacaktır. Honda Türkiye'nin üretim kalitesi, Japonya'da birinci sınıf olarak değerlendirilmektedir ve bundan sonra da otomasyona önem verilecektir.”

Haberin Devamı

Fukui'nin Honda Türkiye'nin iç pazardaki payının yüzde 7'lere çıkmış olmasının sevindirici olduğunu ve bunun önümüzdeki yıllarda yeni modellerle yüzde 8-10'a ulaşabileceğini dile getirdiği belirtilen açıklamada, 3,5-4 milyon üretim adedine sınırlı sayıda modelle ulaşılmasının önemine, bu nedenle Honda'nın teknolojik, gelişmiş, ekonomik ve müşteriler tarafından kabul edilen modellerin çeşidini sınırlı tutup, yüksek adede ulaşarak ekonomik ölçüyü bulduğuna işaret ettiği kaydedildi.

Küresel ısınmaya karşı çevreci yaklaşım uygulayan şirketler arasında yer aldıklarını belirten Fukui'nin, Honda'nın hybrid ve hidrojen yakıt hücreli araç teknolojisinde sürekli yeniliklikler sunmaya devam edeceğini ifade ettiği aktarıldı.

Bu arada, Fukui'nin Türkiye ziyaretinde İstanbul Park Pistini ziyaret ederek işletmeci firmadan Formula 1 Pisti ve tesisleri hakkında bilgi aldığı, İngiltere'de Silverstone pistinde gerçekleşecek yarışla birlikte Honda Racing F1 Takımının iyileşme sürecinin başlayacağını ve bundan sonra podyumda yer alacaklarını kaydettiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!