Holdinglerin hastane yatırımına yakın takip

Güncelleme Tarihi:

Holdinglerin hastane yatırımına yakın takip
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı özel sektörün hastane yatırımlarını yakın takibe aldı. Bakanlık, hastane yatırımı yapacağını açıklayan şirketlerle temasa geçerek yatırımın istenen şartlara uygun olması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürleri kanalıyla özellikle son birkaç yıldır büyük şehirlerde birden bire patlayan sağlık yatırımlarını daha başlamadan yakın takibe aldı. Bakanlık, aralarında sağlık yatırımına gideceğini açıklayan dev holdinglerin de bulunduğu birçok kuruluşu, İl Sağlık Müdürlükleri kanalıyla yakından izliyor. Yatırıma daha başlamadan Bakanlığın işi bu derece sıkı tutmasında, açıldıktan sonra ‘‘ruhsat’’ sorunu yaşayan özel hastane, klinik gibi sağlık yatırımlarının artmasının neden olduğu belirtiliyor.

BASINDAN TAKİP

İl Sağlık Müdürlükleri, başta holdingler olmak üzere sağlık tesisi kuracağını açıklaması basında yer alan bütün kuruluşlara, ‘‘Bu yatırıma başlayıp başlamadığını’’ soruyor. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık sektörüne gireceğini açıklayan küçük-büyük bütün yatırımcıları, ruhsat aşamasında sorun çıkmaması için hastene statüsüne uygun bina seçimi konusunda uyarıyor.

Bazı sağlık yatırımlarının hastane olabilecek iskana sahip olmadığını belirten İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, şunları söylüyorlar:

‘‘Hasta taşıyacak asansörü bile olmayan hastaneler kuruluyor, hemen hasta kabulünü başlıyor. Böyle iskan eksikliği bulunan hastaneleri içinde hasta varsa uyarıyoruz. Eksikliklerini tamamlaması için de hastaları tahliye etmek zorunda kalıyoruz. Böyle olunca istemeden hastalar mağdur oluyor. Bu yüzden sağlık yatırımlarını basından da takip etmeye başladık. Sağlık Bakanlığı, basında sağlık yatırım yapmak isteyenlerle ilgili haberleri bize gönderiyor. Biz de özel hastane ya da sağlık merkezi kurma arzusunda olanları, işin başında düzgün yatırım yapmaları için uyarıyoruz. Büyük gruplar zaten iskana ve özel hastane statüsüne uygun binalar seçmeye özen gösteriyor. Ama küçük yatırımcılar işhanından bozma binaları özel hastane olarak açıp, sonra bina ruhsatı almaya kalkıyorlar.‘‘

KİMLER KURACAK?

Anadolu Grubu, Eczacıbaşı Holding, Güriş Holding ile Nuh Grubu'nun ortaklarından Muharrem Eskiyapan, geçen yıl birbiri ardına sağlık kompleksi ve hastane kurma kararı almıştı. Ankara'da bir hastanesi bulunan Bayındır Holding, İstanbul'da da iki özel hastane açmaya hazırlanırken, Doğuş Holding de kardiyoloji ve onkoloji hastanesi için kolları sıvadı. Bu grupların yanısıra, birçok küçük girişimci de sağlık sektöründen pay almak için irili-ufaklı sağlık tesisleri açmaya başladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!