‘Hızlı şarj istasyonunda ilk 3’teyiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Hızlı şarj istasyonunda ilk 3’teyiz’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2023 07:00

Türkiye’nin ilk elektrikli şarj işletmecisi lisansını alan ve şarj istasyonlarının tamamı DC (yüksek hızlı) olan ENYAKIT’ın Genel Müdürü Tayfun Şenses, Türkiye’deki elektrikli araç kullanıcısı sayısının 2023 sonu itibarıyla 50 bini bulmasını beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Elektrikli araç sayısıyla birlikte şarj ağının da geliştiğini belirten Şenses, “Şarj üniteleri sayısı 2011 yılında 15 iken, 2022’de 7 bin 500’e ulaştı. Şu anda 143 lisanslı şarj ağı işletmecisi 4 bin 714 adreste toplam 9 bin 860 şarj soketi ile hizmet veriyor. Hızlı şarj istasyonlarının sayısı ise 3 bin 500’ü aşmış durumda. ENYAKIT olarak bu rakamı artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yıl sonu itibari ile 130 adet yüksek hızlı istasyonumuzun aktif olarak çalışmasını planladık. Ülkenin her noktasında varız. Yüksek hızlı şarj ağı kurulu gücünde ENYAKIT olarak üçüncü sıradayız. Yerimizi korumayı hedefliyoruz” dedi.

ENYAKIT’ın ülke genelinde büyümesini sürdürdüğünü belirten Tayfun Şenses, şunları söyledi: “Artık araç alırken sorduğunuz sorular da evrim geçiriyor. Klasik ‘Kaç yakıyor?’ sorusu tarihe karışıyor.  ‘Kilometre başına kaç kilovat harcıyor?’ gibi bir ifade hayatımıza giriyor. Litre, gaz yerine aracın kilovatına, güç pedalına bakıyoruz. Yine özellikle ticari araç bakıyorsanız, şarj ve kilometre süreleri daha fazla öne çıkıyor. Kullanıcı bu noktalara dikkat ediyor. Araçların sessiz çalışması, ileri teknolojik donanıma sahip olması, konforu ve maliyet avantajları da çok ilgi uyandırıyor. Bu özelliklerin bilinirliği arttıkça, elektrikli araç piyasası daha da hareketlenecek.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!