Hibe makam aracı arızalandı yenisini alma gereği doğdu

Güncelleme Tarihi:

Hibe makam aracı arızalandı yenisini alma gereği doğdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2006 00:00

Kocaeli Valisi Erdal Ata, Valiliğe alınan Mercedes marka makam aracının, Dilovası Organize Sanayii ile bir ilgisi bulunmadığını kaydetti. Vali Erdal Ata, "Düşündüren Mercedes" haberine ilişkin yaptığı açıklamada, "Araç alımından önce de 1997’de Hyundai’nin Cumhurbaşkanımıza hibe ettiği ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da Valiliğimize tahsis edilen araç kullanılıyordu.

Aracın eski olması, sık sık arızalanması ve yedek parçasının Kore’den geliyor olması nedeniyle yeni bir hizmet aracı alımına ihtiyaç duyuldu" dedi.

275 BİN YTL’LİK HİBE: "Alınan makam aracı ile Dilovası Organize Sanayii’nin ilgisi bulunuyor" diyen Vali Ata’nın açıklaması şöyle: "Bu araç 2005 yılının sonunda, İMES, İMİS, Plastikçiler, Kömürcüler, Kimyacılar Organize Sanayi Bölgeleri ve İstanbul Mermerciler Kooperatifi tarafından 275.000 YTL’ye alınarak hibe edildi. Gebze’deki Plastikçiler OSB’sindeki tüm sanayi kuruluşlarının ön arıtması bulunuyor. Genel arıtma tesisleri de tüm bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeni yapılmış olup, faaliyete geçmek üzere. İstanbul Mermerciler Kooperatifi’nin bulunduğu yerde ise yeni yeni birkaç fabrika kuruluyor. Çevre ile ilgili sorunları bulunmuyor. Diğer 4 Organize Sanayi Bölgesinde henüz hiçbir sanayi kuruluşu bulunmuyor."

HİBE ARAÇ ALIM KARARI: Ata, 2005 Mali Yılı Bütçe Kanunu’nda (28.12.2004 tarihli mükerrer Resmi Gazete’de) 2005 yılında kamuya satın alınacak taşıtları gösterir (T) cetvelinde, Siirt ve Tunceli Valiliklerine İl Özel İdaresi Bütçesinden, Sakarya ve Kocaeli Valiliklerine ise hibe araç alımının ön görüldüğünü vurguladı. Ata’nın açıklamada, şöyle denildi: "2005 Mali Yılı Bütçe Kanununun ilgili maddesi gereğince ilimizde faaliyet gösteren ve tüzel kişiliğe haiz, ortakları arasında İl Özel İdaresi, Sanayi ve Ticaret Odalarının bulunduğu ve Müteşebbis Heyet Başkanlığını İl Valisinin yürüttüğü yukarıda isimleri belirtilen OSB’ler tarafından alındı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!