Heyecanımız var şirket bakıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Heyecanımız var şirket bakıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2014 01:33

BNP Paribas Cardif, emeklilik pazarında yeni yatırıma hazırlanıyor.

Haberin Devamı

BNP Paribas Cardif Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Pierre de Villeneuve, Türk pazarına 200 milyon Euro yatırım yaptıklarını belirterek, “Bireysel emeklilik pazarındaki hacmimizi büyütmek için yeni şirket bakıyoruz” dedi.

BNP Paribas Cardif Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Pierre de Villeneuve, Türk pazarına 200 milyon Euro yatırım yaptıklarını ve yatırıma devam edeceklerini açıkladı. Villeneuve, yeni bir bireysel emeklilik şirketi alabileceklerinin de sinyalini verdi. Geçen hafta Türkiye’ye gelen Pierre de Villeneuve, Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin de içinde bulunduğu 36 ülkede faaliyet gösterdiklerini, özellikle Avrupa, Latin Amerika ve Asya’da güçlü konumda olduklarını belirten Pierre de Villeneuve, dünyada sundukları işsizlik, kredi gibi koruma sigortaları ile kişileri teminat altına aldıklarını, bireysel emeklilik sistemi ile de emeklilik planları sunduklarını kaydetti.
Pierre de Villeneuve, 2007 yılında Türkiye pazarına girerek, işsizlik sigortasını başlattıklarını ifade ederek, “Cardif olarak farklı ülkelere gidip, farklı partnerle ortaklıklar yapıyoruz. Türkiye’ye de potansiyeli yüksek olduğu için yatırım yaptık. Kar beklentisi ile de yatırım yapmadık, ihtiyaca yönelik ürünlerle pazara girip, kendimize pazar yaratmak istedik. Dünyada uyguladığımız işsizlik sigortasını başlattık ve çok ciddi sonuçlar aldık” diye konuştu.

200 MİLYON EURO YATIRDIK

Pierre de Villeneuve, Türk sigorta pazarına 200 milyon Euro yatırım yaptıklarına da değinerek, birkaç sene içinde yatırımın sonuçlarını alacaklarını kaydetti. Bugün için koruma sigortalarında referans şirket konumunda olduklarını, ancak emeklilikte beklentilerin altında bir hacimde kaldıklarını vurgulayan Pierre de Villeneuve, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gelecekte emeklilikte de pazar payımızı artıracağımıza inanıyorum. Tasarruf uzun vadeli bir iştir ve şirketlerin karlılığa geçme süresi 5 ila 10 yıl arasındadır. Biz ise pazara yeni girdik. Bugün için bireysel emeklilik sistemi karsız bir pazar gibi gözükse de bu duruma hükümet kayıtsız kalamaz, gerekli tedbirleri alacak ve uzun dönemde pazar karlılığa geçecektir. Bizim açımızdan da hemen kar etmek yerine önceliğimiz maliyetlerimizi yönetebilmek. Gurubun emeklilik sistemine bakışı üç yönlü; banka, portföy yönetim şirketi ve biz. Bu açıdan değerlendirildiğinde grup adına emeklilikten para kazandığımızı söyleyebilirim.”

PAZARDA BÜYÜMEK İSTİYORUZ

Pierre de Villeneuve, gelişmelere açık olduklarını ve bireysel emeklilikte hacmi büyütmek için şirket satın alabileceklerini de söyledi. Grubun stratejisinin satın almaktan çok ortaklık kurma yönünde olduğuna dikkat çeken Pierre de Villeneuve, “Türk pazarını araştırdık, hem hacmi büyütmek hem de dağıtım kanalı için şirket satın alabiliriz. Şu anda pazarda belli şirketler var, ancak dağıtım kanalı ve banka sigortacılığı ile bizim açımızdan heyecan uyandıran şirket bakıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı


DASK, dünyada örnek model oldu

Haberin Devamı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), zorunlu deprem sigortası uygulaması ile dünyada örnek alınmaya başlandı. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, bugüne kadar aralarında Yunanistan, İtalya, Filipinler, Çin, İran, Güney Kore, Meksika, Makedonya, Arnavutluk, Endonezya, Romanya, Pakistan, Kuveyt, Yemen, Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan’ın bulunduğu ülkelere zorunlu deprem sigortasını anlattıklarını açıkladı.
Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşların da afet sigortalarının geliştirilmesinde Türkiye’yi örnek gösterdiğine değinen Yazıcı, şunları söyledi:
“DASK, afet sigortaları konusunda uluslararası alanda oldukça bilinen ve ilgi ile takip edilen bir kurum. Afet hasarlarının son 30 yılda tüm dünyada önemli bir artış gösterdiği düşünüldüğünde, başarılı bir uygulamaya ilgi duyulmasını olağan karşılamak gerekir. DASK özellikle, afet zararlarının finansmanındaki rolü, ve başarılı iş modeli ile tüm dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor.”

Haberin Devamı


Sompo Japan, kârlılığa odaklandı

Sompo Japan Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Shinobu Arimoto, gelişen ekonomisi ve genç nüfusu ile Türkiye’nin sigortacılık açısından ciddi potansiyel taşıdığını söyledi.
Shinobu Arimoto, gelişen ülkelerde büyüme hedefi doğrultusunda Türkiye’ye yatırım yaptıklarını belirterek, “Geçen yıllara baktığımızda, buradaki satın alma operasyonunun doğru bir karar olduğunu görüyoruz. Türkiye’deki sigorta bilincinin giderek yaygınlaşacağına inanıyorum” dedi.
Yabancı şirketlerin Türkiye’de sıfırdan bir şirket kurmasının zor olduğunu belirten Shinobu Arimoto, Türkiye’deki sigorta sektörüne girmek için en doğru yöntemin mevcut şirketi satın almak olduğunu kaydetti. Shinobu Arimoto, “Sompo Japan Sigorta olarak, 2013’te yüzde 23.3 büyüdük” dedi.

Haberin Devamı


SİGORTA DANIŞMA KÖŞESİ Sorularınız için: sigorta@hurriyet.com.tr

1950 doğumluyum ve 1.11.2004’te BES’e girdim. 1.11.2014’te ayrılırsam, devlet katkısının tamamını ödenir mi? Prim miktarımı arttırabilir miyim? Salih Paçcı

Sistemde hem 10 yılı doldurduğunuzdan hem de 56 yaş sınırını geçtiğinizden emekli olabilirsiniz ve devlet katkısının tamamını alırsınız.Katkı paylarını da artırabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!