Hey Group'un patronu Bektaş tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Hey Groupun patronu Bektaş tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2012 13:39

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’nda yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerden 27’si tutuklandı. Tutuklanan isimler arasında Hey Group Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Sıtkı Bektaş da bulunuyor.

Haberin Devamı

Şüphelilerin İstanbul Mali Şube’deki işlemleri dün sabaha karşı bitti. Büyükçekmece Adliye’sine sevk edilen şüphelilerin buradaki işlemleri bu sabah geç saatlere kadar sürdü. Soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül, 45 kişiden 34’ünü tutuklanmaları istemi ile mahkemeye sevk etti.

Mahkemeye sevk edilen 34 kişiden 27’si tutuklandı. Hey Group Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Sıtkı Bektaş, suç örgütü lideri olmakla suçlanan Barbaros

/images/100/0x0/55ea9666f018fbb8f889b910
Hayrettin Aksoy, Ferruh İlvan ve Barış Kösen tutuklanan isimler arasında.

TEKSTİL PİYASASINI SARSACAK GELİŞME

Tutuklanan isimler arasında Uludağ İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri Mümin Karacakayalılar ve kamu görevlisi Halit Özbilgiç de yer aldı.

Haberin Devamı

Adliye’deki işlemleri sabaha kadar süren şüpheliler Metris Ceza ve Tutukevi’ne sevk edildi.

10 aya yakın bir sürü yürütülen soruşturma ile ilgili önemli bir ayrıntı da ortaya çıktı. Tekstil piyasasının yakından tanıdığı Hey Group’un patronu Bektaş’ın tutuklanmasına yol açan sürecin başında, Hey Tekstil’i ait evrak ve kaşelerin şüphelilerin işyerlerinde bulunması yer aldı.  Şirkete ait fatura ve kaşelerin suç örgütü üyelerine ait işyerlerinde bulunmasının, şirketin bilgisi dahilinde olduğu anlaşıldı.

İLK KEZ HURRİYET.COM.TR GÜNDEME GETİRDİ

SAHTE BANKA KURDULAR

Resim evrakta sahtecilik, rüşvet almak vermek ve hayali ihracat suçlaması ile tutuklanan şüphelilerin Gümrük'e çok sayıda sahte teminat mektubu verdiği ortaya çıkmıştı. hurriyet.com.tr'nin ilk kez gündeme getirdiği olay ile ilgili şüphelilerin sahte banka kurarar sahte teminat verdikleri, 30 milyon TL'ye yakın vergi iadesi aldıkları ortaya çıkmıştı.

 dgokce@hurriyet.com.tr

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!