Herkes ek zam istiyor

Güncelleme Tarihi:

Herkes ek zam istiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Öğretmenlere ve öğretim üyelerine yapılan ek zammın ardından, başta emniyet sınıfı olmak üzere diğer devlet memurları da ek zam için harekete geçti. Öğretmenlere ve öğretim üyelerine 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere yapılan ek zammın yasalaşmasıyla birlikte devlet memurlarının hemen hepsi, zam sırasına girdi. Gerek daha önce zam taleplerini Maliye Bakanlığı'na ileten çeşitli bakanlıklar, gerekse öğretmen zammının ardından ek zam için Maliye'ye başvuran kurumlar, kendi mensuplarının da düşük maaş aldığını ve bunların maaşlarında da yeni bir ayarlamaya gidilmesi ihtiyacı bulunduğunu bildirdi.

Bu çerçevede, İçişleri Bakanı Murat Başeskioğlu, polislerin maaşlarının yeniden düzenlenmesi için hafta içinde Maliye Bakanı Zekeriya Temizel ile uzun bir görüşme yaptı. Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy da sağlık personelinin maaşlarının yetersiz olduğunu, bunun da sağlık kuruluşlarında personel açığına yol açtığını belirterek, ek zam talep etti.

SIRADAKİLER

Kültür Bakanı İstemihan Talay, devlet tiyatrosu oyuncuları ile Devlet Opera ve Bale Sanatçılarının, Diyanet İşleri Başkanlığı ise din adamları sınıfına giren kamu görevlilerinin maaşlarının yeniden düzenlenmesini istedi. Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı da önce asker emeklilerinin, daha sonra da askerlerin maaşlarında artışa gidilmesi gerektiğini bildirdi. Bu arada, öğretmenlerle birlikte maaşları yeniden düzenlenen öğretim üyeleri ise verilen ek zammı yetersiz buldu. Yükseköğretim Kurumu, Maliye Bakanlığı'ndan öğretim üyelerine, daha gerçekçi bir zam yapılması talebinde bulundu. Diğer kurumların zam talepleri Maliye'ye yağarken, Maliye Bakanlığı mensupları da vergi reformunun yasalaşması halinde fon paylarının yükseltilmesiyle alacakları yüzde 20'lik zammın hesabını yapmaya başladı.

Maliye Bakanlığı yetkilileri, öğretmenler dışında kalan personelin yüzde 80'inin ek zam başvurusu yaptığını belirtirken, istenen ek zam oranları da yüzde 20 ile yüzde 100 arasında değişiyor. Maliyeciler, devlet memurlarına ve emeklilere, yılın ikinci yarısı için yüzde 20'lik bir zam öngörüldüğünü ifade ettiler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!