Hem kendisi hem kulübü kazanıyor

Güncelleme Tarihi:

Hem kendisi hem kulübü kazanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2012 00:00

Yaklaşık 650 milyon dolarlık geliriyle dünyanın en çok kazanan 2’nci takımı olan Barcelona’nın en önemli gelir kalemi kuşkusuz Arjantinli yıldız Lionel Messi. Tam bir para makinesi olan yıldız futbolcu yılda 39 milyon dolar gelir elde ederken, kulübüne ise bunun 2 katı para kazandırıyor. 25 bin öğrenci Messi için Barcelona Futbol Okulları’nın kapısını çalıyor.

Haberin Devamı

YILDA 39 milyon dolarlık geliriyle dünyanın en çok kazanan 3’üncü futbolcusu olan Lionel Messi, Barcelona’nın da en önemli gelir kalemlerinden birini oluşturuyor. Forma satışı, reklam geliri ve isim hakkıyla kulübüne her yıl milyonlarca dolar kazandıran Messi, Barcelona Futbol Okulları’nın da en önemli tanıtım aracı oldu. Messi’nin hayat hikayesi bu okullara olan talebi patlattı. Son 5 yılda hızla öğrenci sayısı artan Barcelona Futbol Okulları 25 bin öğrenciye ulaştı.

1 MİLYON FORMA SATIYOR

Değeri 1.3 milyar doları geçen Barcelona, her yıl 653 milyon dolar gelir elde ederken Lionel Messi’nin kulübe katkısı da her geçen gün artıyor. Barcelona 1 milyondan fazla forma satışı gerçekleşterirken, bunun önemli bir bölümünü Messi formaları oluşturuyor. Sadece forma satışında 50 milyon dolardan fazla gelir sağlayan Barcelona, oyuncuların reklam gelirlerinden de pay alıyor. Burada da en çok payı Messi sayesinde kazanan kulüp gelirlerini arttırıyor.

Haberin Devamı

OKULLARA TALEP PATLADI

12 yaşında Arjantin’de keşfedilerek Barcelona Futbol Okulları’da eğitim gören Messi, son 5 yılda bu okullara olan talebi de patlattı. Dünyanın bir çok ülkesinde olan okullar, gelecekte Messi olmak isteyen öğrencilerle doldu. Bu okullarda her yıl 25 bin öğrenci eğitim görürken, geleceğin Messi’leri için de yeni yatırımlar başladı. Messi sayesinde her yıl sürekli büyüyen bu okullara Brezilya’dan Amerika’ya, Peru’dan Türkiye’ye, Çin’den Japonya’ya kadar hemen hemen her ülkeden talep var.

Hikayesi en önemli tanıtım aracı

MESSİ’yi 12 yaşında keşfeden ve Arjantin’den İspanya’ya gelmesini sağlayan Barcelona eski teknik direktörü Carles Rexach, FCBEscola Camp Avea’nın 2. dönem çalışmaları için geldiği İstanbul’da oyuncunun Barcelona’ya yaptığı katkıyı anlattı. Futbol okulları için Messi’nin çok büyük bir reklam yüzü olduğunu söyleyen Rexach, “Eskiden futbolcuları biz keşfederdik. Şimdi kapımızı hergün binlerce genç çalıyor. Messi’nin hayat hikayesi çok büyük bir reklam oldu. Okullar doldu. Bu sayede önümüzdeki dönemde yeni Messi’ler çıkacaktır” dedi.

Haberin Devamı

THY, Barcelona ile ayrılıyor

TÜRK Hava Yolları’nın (THY) FC Barcelona ile sponsorluk anlaşmasının Haziran 2013’te sona ereceği bildirildi. THY açıklamasında, 2009 yılından itibaren FC Barcelona’nın resmi havayolu sponsoru olan Türk Hava Yolları’nın (THY), Katalan ekiple sponsorluk sözleşmesinin Haziran 2013’te sona ereceği bildirildi. Açıklamada, FC Barcelona yöneticileri ve THY yöneticilerinin katılımı ile İstanbul’da geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda, Haziran 2013’te bitecek olan sözleşmenin, THY’nın ve FC Barcelona’nın stratejileri gereği tarafların karşılıklı mutabakatı ile uzatılmamasına karar verildiği belirtildi. Açıklamada şunlara yer verildi: “Bugüne kadar kulübün özellikle şampiyonlar ligi ve yaz turları kapsamında yaptığı maçlarda takımı taşıyan THY 2009 yılından beri takımın resmi havayolu sponsoruydu. Türk Hava Yolları olarak 2013 futbol sezonu sonuna kadar sponsorluğuna devam edeceğimiz FC Barcelona Kulübüne bugüne kadarki gösterdiği dostane ilişki ve işbirliği dolayısı ile teşekkür ederiz.”

Haberin Devamı

Rexach, 120 genci  Antalya’da izledi

 AVEA dünyanın en iyi futbol takımı Barcelona ile Türkiye’nin gelecekteki futbol yıldızlarını yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği FCBEscola Camp Avea’nın 2. dönemini Antalya’da gerçekleştirdi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden 120 genç yetenek Antalya’da eğitimlerini FC Barcelona’nın yıldızlarını yetiştiren hocalardan aldı. Gençler kampın son gününde Messi’yi keşfeden Carles Rexach’ın karşısında hünerlerini sergileme şansına sahip oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!