Heineken Meksikalı Femsa’yı 5.5 milyar dolara satın alıyor

Güncelleme Tarihi:

Heineken Meksikalı Femsa’yı 5.5 milyar dolara satın alıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2010 00:00

Dünyanın en büyük ikinci bira üreticisi Hollandalı Heineken, Meksikalı Femsa’nın bira üretim operasyonlarını 5.5 milyar dolara satın alacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Heineken’in, Dos Equis, Tecate ve Sol gibi bira markalarının sahibi olan Femsa’yı satın alarak pazardaki pozisyonunu korumayı amaçladığı açıklandı. Heineken CEO’su Jean-François van Boxmeer, “Bu anlaşma ile dünyanın en hızlı büyüyen bira pazarlarından Latin Amerika’da daha güçlü, daha rekabetçi bir oyuncu olmak istiyoruz” diye konuştu.
Rekabet gücü artacak
Heineken’den yapılan açıklamada, Femsa’nın 2008 yılında 3.8 milyar dolarlık satış yaptığı ve 618 milyon dolar kâr elde ettiği bildirildi. Femsa’nın satın alması ile Heineken’in Meksika ve Brezilya pazarlarında büyümesi ve ABD’deki yerini güçlendirmesi bekleniyor. Öte yandan şirketin borçları ile birlikte Heineken’e 7.6 milyar dolara mâl olacağı belirtiliyor. Anlaşmaya göre Femsa bunun karşılığında Heineken’in yüzde 12.5 hissesinin yanısıra Heineken Holding’in de 14.9 hissesine sahip olacak.
İkinci büyük üretici
Petercam Bank analisti Kris Kippers bu satın alma ile Heineken’in profilini gelişmekte olan pazarlara yönelttiğini ve ortaya çıkan birleşme ile şirketin 2010 yılında elde edeceği gelirin 12 katına ulaştığını ifade etti. Hollandanın grubun, iki şirketin birleşmesiyle 2013 yılına kadar yıllık 218 milyon dolar tasarruf etmesi bekleniyor. Dünyanın ikinci büyük bira şirketi olan Heineken birinci Anheuser-Busch InBev’e karşı rekabet gücünü artırmak istiyor. Şirket bu amaçla daha önce de 10.2 milyar dolar değerindeki Scottish & Newcastle şirketini 2008 yılında satın almıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!